Novak ''pod pritiskom'' prihvatio da igra miks-dubl u Tokiju?!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.09.2021.
18:04
Izvor: Ekspres

Bilo kako bilo, to se pokazalo kao velika greška.

EPA-EFE/PETER FOLEY
EPA-EFE/PETER FOLEY

Povezane vesti

Jedino što do sada kvari savršenu sezonu Novaka Đokovića jeste neuspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je nastupao i u singlu, i u miks-dublu sa Ninom Stojanović. Želeo je dve medalje, na kraju nije uspeo da dođe ni do jedne, a mnogi kao razlog neuspeha vide veliku Đokovićevu iscrpljenost posle napornog Vimbldona i smatraju da nije ni trebalo da igra u miks-dublu.

Slično razmišlja i Novakov otac Srđan koji u intervjuu za ''Ekspres'' otkriva i zanimljivu informaciju da je Novak ''pod pritiskom'' prihvatio da igra i u miks-dublu.

''Na moju veliku žalost podlegao je pritiscima i prihvatio da igra i miks dubl. Mislim da ga je to zabetoniralo, isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao dubl sa Zimonjićem, I tada je podlegao pritiscima. Trebalo je da se fokusira na singl i siguran sam da bi tako u obe situacije izašao kao pobednik'', istakao je Srđan Đoković.

Nije precizirao ko je na Novaka vršio pritisak, a ono što je takođe imalo uticaja na rezultat možda je i druženje sa drugim sportistima.

''Pre Tokija imao je Rolan Garos i Vimbldon bio je izmoren i psihički i fizički. Ostao je u olimpijskom selu, nije hteo da ide u hotel. Želeo je da bude sa drugarima, jer ovaj posao kojim se on bavi, namerno kažem posao, je potpuno asocijalan. On traži društvo, druženje, željan je sa nekim da razmeni mišljenje'', ističe Srđan Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke