Novak podvukao crtu, šta dalje?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.11.2021.
08:34
Izvor: Sportske.net

Nažalost, na završnom turniru sezone ostao je bez plasmana u finale.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković porazom od Aleksandra Zvereva u polufinalu završnog Mastersa u Torinu okončao je tekuću sezonu u kojoj je doživeo i najveće radosti, ali i par velikih razočaranja.

Ostaće upamćena tri osvojena Gren Slem trofeja, na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom po broju trofeja na najvećim turnirima. Ali, ostaje žal što na US openu nije uspeo da kruniše fantastičnu godinu, baš kao i što na Olimpijskim igrama u Tokiju nije uspeo da se domogne toliko željene medalje.

Svoj osvrt na proteklu sezonu Đoković je imao sinoć posle pomenutog poraza od Zvereva u Torinu.

''Nisam se osećao umorno uopšte, mogao sam da igram još nekoliko sati. Prosto, loša igra u trećem setu. Kada igrate protiv jednog od najboljih servera na svetu nemate pravo na drugu šansu i to je presudilo.

Ovo je bila sjajna sezona. Bitno mi je da sam završio sezonu kao prvi, osvojio sam tri Gren Slema. Možda je moglo biti bolje na nekim drugim turnirima, ali sve u svemu nisam nezadovoljan.

Sledi mi Dejvis kup, jedva čekam da krene. Tamo neće sve zavisiti od mene jer je to kolektivni nastup svih nas reprezentativaca, ali svakako mi je prioritet nastup za moju zemlju'', istakao je Đoković.

Dakle, još nije vreme za zimski odmor, Novaka ćemo narednih dana gledati u Dejvis kupu.


''U kontaktu sam sa Viktorom redovno, znam da su otišli. Srbija je u srcu, bez obzira na to što će tribine biti prazne. Meni je najlepši deo godine kada se igra za reprezentaciju, kada igram za svoju Srbiju. Sva energija mi je usmerena ka Dejvis kupu.

Nadam se najboljem, želimo da idemo skroz do kraja. Imamo mladu ekipu, ali su momci koji imaju iskustva. Imamo specijalistu za dublu, Nikolu Ćaćića, tako da nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Nije sve do nas, dosta toga je u Božijim rukama'', istakao je Đoković.

Ono što je još uvek neizvesno je da li će Đoković igrati na Australijan openu početkom naredne godine, s obzirom na definitivnu odluku organizatora da samo vakcinisani teniseri mogu nesmetano da se takmiče.

''Posle Dejvis kupa mi sledi odmor, za sada još ne znam koliko, ali tek kada se ovo završi videćemo šta dalje i kako'', još uvek Novak ne može da da konkretan odgovor na ovu temu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke