Novak posle poraza: ''Umoran sam i iscrpljen. Brine me zglob...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
19:49
Izvor: Sportske.net

To se odrazilo i na igru i rezultat u današnjem meču.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Ono što je Novak Đoković pokazao juče na Lejver kupu delovalo je savršeno, pogotovo njegov nastup u singlu protiv Tijafoa, a onda je dobio i dubl meč sa Beretinijem protiv Soka i De Minora.

Nadali smo se da će tako nastaviti i danas, ali je Feliks Ože-Alijasim bio bolji, slavio je u dva seta i ''pogurao'' Tim sveta ka konačnom trijumfu koji im je kasnije osigurao Tijafo pobedom nad Cicipasom.

Ali, posle meča sa Ože-Alijasimom, Novak Đoković je otkrio da je prilično umoran, kao i da ga brine stanje ručnog zgloba, zbog čega danas nije mogao da servira kako je želeo.

''Lejver kup je jako lep turnir i koncept turnira, izvanredno je iskustvo za igrače, navijače i sve koji vole tenis. Izuzetno je naporno, potpuno je drugačiji ritam i tempo svakodnevnice. U petak sam imao treninge, a onda sam ceo dan proveo na klupi bodreći druge i naravno onaj emotivni meč Nadala i Federera. Posle toga nekoliko noći zaredom se igre u tri ujutru na spavanje i to ima efekat na opšte stanje i kako se osećaš. To je ono što sam danas i osetio. Dosta se osećam umorno i iscpljeno, desni zglob me je danas baš mučio. Nisam imao servis kakav sam imao juče. Sa igračem poput Feliksa koji je fenomenalno osećao loptu i igrao, to se kažnjava. Odlično je odigrao i zaslužio pobedu'', izjavio je Novak.

Iako gabrine povreda, Nole optimistički gleda na period do kraja sezone.

''Nisam toliko zabrinut za igru, koliko za zglob. Nadam se da će se to srediti u narednih par dana do mog prvog meča u Izraelu. Što se tiče igre, dobro sam trenirao i dobro se osećam, pa me ovaj poraz danas ne brine. Imam turnir sledeće nedelje i taj problem moram da rešim čim pre sa fizioterapeutom i da se vratim na teren u pobedničkom nizu'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke