Đoković posle trijumfa i još jednog rekorda: "Ružno"

Autor: Mladen Heleta
petak 12.04.2024.
19:01
Izvor: Sportske.net

Srbin izjavio da se nije najbolje osećao na terenu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu, pošto je savladao Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.

Đoković je drugi put u dva dana ispisao istoriju na turnirima iz ATP masters serije.

Srbin je jučerašnjim trijumfom nad Lorencom Muzetijem u osmini finala postao teniser sa najvećim procentom pobeda, da bi današnjom pobedom nad De Minorom oborio još jedan rekord.

Baš kao i u četvrtak, Novak je na večnoj listi pretekao Rafaela Nadala, ovaj put u broju polufinala na turnirima iz masters serije. Đoković je obezbedio osmo polufinale Monte Karla, 77. na mastersima, dok je Nadal ostao na 76. Rodžer Federer je u 66 navrata dolazio do polufinala mastersa, Endi Marej u 33, dok je Andreu Agasiju to 32 puta polazilo za rukom.

Novak je usput postao i najstariji polufinalista Monte Karla u istoriji.

Duel sa De Minorom je trajao dva sata i pet minuta, a drugi set je imao nesvakidašnji tok, jer je viđena neverovatna serija brejkova.

Iako polufinalista i rekorder, Srbin nije bio zadovoljan nakon meča.

"Teško je bilo za obojicu. On je jedan od najbržih igrača. Mnogo lopti vraća. Ono što 99% igrača ne vraća... Iznenadio me je sa nekim pasing-šotovima, naročito kada sam imao brejk prednosti. Nismo igrali na visokom nivou, grešili smo dosta, bilo je mnogo uzastopnih brejkova. To je očekivano za šljaku, ali ne baš ovoliko. Ali, pobeda je pobeda", rekao je Đoković na engleskom jeziku i dodao:

"Srećan sam zbog toga. Dosta vremena je prošlo. Znam ovaj klub veoma dobro, treniram godinama. Poslednjih 8-9 godina je bilo teško. Još jednom polufinale, radujem se".

Novak je potom dao izjavu i na srpskom jeziku.

"Bio je izuzetno iscrpljujuć meč, kao juče. Nisam se dobro osećao na terenu. Trebalo mi je dosta da se oporavim posle dugih poena. Uspeo sam da pronađem strpljivu igru, odigram loptu više. Rekao je na mreži 'ugly', da je bila ružna igra. Složio bih se sa njim. Ali, dobro, to je ponekad očekivano. Drago mi je što sam pobedio", kazao je Đoković.

Novak će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Igo Amber – Kasper Rud.

"Idemo u poslednja dva dana turnira. Nadam se da ću biti fizički spreman. Znam kada sam fizički spreman da sve može da se postigne i da svako može da se pobedi", istakao je Novak u izjavi za "Sport Klub".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke