Novak posustao, prvi poraz u sezoni!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 15.04.2021.
15:23
Izvor: Sportske.net

Evans igra turnir karijere na šljaci, ali nije to razlog Novakovog poraza.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Poraz Novaka Đokovića u osmini finala Monte Karla, bolji od srpskog tenisera bio je Danijel Evans iz Velike Britanije, trenutno 33. teniser na svetu, koji je slavio sa 6:4 i 7:5. 

Dosta je grešio srpski teniser. 

Prvi set je počeo veoma slabo po Novaka, Evans je uspeo da mu oduzme dva puta servis, poveo je sa 3:0 za samo 11 minuta, ali je srpski teniser pokazao snagu i vratio se u meč veoma brzo.

Očas posla je bilo 4:4, i kada smo očekivali da će Novak privesti set kraju i okrenuti ga u svoju korist, desilo se suprotno, izgubio je dva naredna gema i Evans je osvojio prvi set. 

U drugom zamenjene uloge, Novak je ovoga puta poveo sa 3:0, ali se Britanac veoma brzo vratio u meč, izjednačio je na 3:3. 

Novak je imao brejk loptu u 8. gemu, ali nije uspeo da je iskoristi i bilo je jasno da ćemo gledati još jedan neizvestan set. 

Imao je srpski teniser set loptu u 10. gemu, ali je i ovo spasio Evans koji je bio sve bliži pobedi. Britanac je već u sledećem gemu napravio ključni brejk, trebalo je samo da iskoristi svoj servis najbolje što zna, što je i učinio. 

Dovoljno za četvrtfinale Monte Karla gde će ga čekati David Gofan. 

Novak se polako okreće turniru u Beogradu koji počinje sledeće nedelje. 

počinje sledeće nedelje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke