Novak pred Vimbldon i o US openu, sad ima još veći motiv!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.06.2022.
20:33
Izvor: Sportske.net

Srećno, majstore!

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

U ponedeljak počinje Vimbldon, koji bi za Novaka Đokovića mogao da bude i poslednji grend slem turnir do kraja tekuće sezone.

Naime, zbog aktuelnih propisa vezanih za vakcinaciju protiv koronavirusa, nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulaz u Sjedinjene Američke Države, pa ako to tako ostane do kraja avgusta, Đoković neće moći da nastupi na US openu.

Novak je danas razgovarao sa novinarima i na tu temu.

"Kako stvari trenutno stoje, nije mi dozvoljeno da uđem u SAD. Svestan sam toga i to je dodatna motivacija da se ovde dobro pokažem. Nadam se da ću moći da odigram dobar turnir kao i prethodna tri puta. Posle toga moram sačekati i videti.

Voleo bih da odem tamo, ali to trenutno makar nije moguće. Ne postoji mnogo stvari koje mogu da uradim, to je na tamošnjoj vladi. Da li će dozvoliti nevakcinisanim da uđu u zemlju“, izjavio je Đoković.

Podsetimo, zbog rigoroznih propisa oko vakcinacije, Đoković nije mogao da igra ni na Australijan openu početkom godine, i ne samo to, nego je u Melburnu pretrpeo pravu torturu pre nego što je dan pred početak turnira deportivan iz Australije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke