Novak: ''Predugo pričam, ali samo pokazujem koliko te volim, Rodžere''

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2022.
22:08
Izvor: Sportske.net

Najveći deo svog govora posle pobede nad Tijafoom naš teniser posvetio Rodžeru Federeru.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Novak Đoković nije mogao da nastupi na US openu, opet je morao na prinudnu pauzu, ali mu to nije smetalo da večeras zablista punim sjajem protiv Amerikanca Tijafoa koji je na tom istom US openu umalo stugao do finala.

Tijafo večeras nije imao nikakve šanse protiv našeg tenisera koji je slavio sa 6:1 i 6:3 i doneo vođstvo Timu Evropa nad Timom sveta od 6:4.

''Dobro veče svima, hvala što ste došli! Nisam igrao neko vreme, poslednji put u ovom gradu u Londonu na Vimbldonu. Drago mi je što sam nastavio niz pobeda ovde. Nisam radio mnogo loših stvari, zadovoljan sam riternom i što sam doneo pobedu timu. Iza nas je jako emotivan dan, nije bilo lako upaliti motore i igrati tenis na najbolji mogući način. Zadovoljan sam svojim izdanjem'', rekao je Đoković na početku svog obraćanja po završetku meča.  

Ali, najveći deo ovog govora posveti je Rodžeru Federeru koji je juče stavio tačku na impresivnu karijeru.

''Svi moramo da se složimo da su to možda i najlepši momenti tenisa ikada. Svi smo znali da će biti emotivan oproštaj Rodžera, bili smo obuzeti tim momentom. Bilo je tu i tuge, jedan od najvećih atleta svih vremena napušta naš sport. Sa druge strane bilo je lepo videti njega srećnog. Zahvalan sam što sam bio tu, i tim Evrope i tim Sveta je svedočio tome. Jedan od najlepših momenata u mom životu.

Kada sam video njegovu decu na terenu, kada su se pojavili... Bio je to divan momenat! Lepo je videti Rodžerove roditelje, Mirku i sve ostale. Razumem i saosećam šta je neophodno biti toliko dugo na turu. Ljudi misle da je samo do nas, dobiti ili izgubiti, mi dobijemo slavu ili kad gubimo onu drugu stvar, ali to nikada ne bi mogli da uradimo bez naših najdražih. Federer je juče rekao divne reči za svoju suprugu Mirku. Predugo pričam, ali samo pokazujem koliko te volim Rodžere'', poručio je Đoković koji je već ponovo izašao na teren, jer večeras igra i dubl sa Beretinijem protiv Soka i De Minora.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke