Novak priznao čime ga je Alkaraz iznenadio, ali i šta ga je izneverilo

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.07.2023.
21:41
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Mnogo lepih reči o Alkarazu.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Novak Đoković je danas stao na korak od 24. grend slem titule u karijeri.

Najbolji teniser svih vremena je u finalu Vimbldona poražen od 16 godina mlađeg Španca Karlosa Alkaraza sa 3:2, a posle meča je i na pres konferenciji još jednom čestitao današnjem rivalu na zasluženoj pobedi.

''Kao što sam rekao, dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Karlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje'', rekao je Đoković na početku obraćanja novinarima, a prenosi ''Telegraf''.

Veliku priliku da prelomi meč u svoju korist imao je u finišu drugog seta, ali nije iskoristio set-loptu za 2:0 u setovima, posle čega su usledile još dve uzastopne greške i Alkaraz je uspeo da izjednači i vrati se rezultatski u igru.

''Bekhend me je izneverio. Igrao je bekhend prilično dug, ali nisam smeo da propustim neke prilike. Na 6:6 u taj-brejku sam promašio bekhend. Dalje je podigao igru, a u trećem nisam bio onaj pravi. Ponovo sam se podigao, osetio sam u četvrtom da je to moje vreme, a onda sam promašio volej... Bilo je jako vetrovito. Video sam ga da trči u drugu stranu, ali sam promašio. Posle toga sam pretrpeo brejk, imam neka kajanja, ali kažem, igrao je dobro i dobro se branio. Zaslužio je danas da pobedi, nema sumnje'', objašnjava Đoković.

Priznao je i šta ga je iznenadilo kod Alkaraza, ali veruje da će već na US openu doći u priliku da mu se revanšira.

''Ne iznenađuje me što se adaptirao na šljaci, ali na travi da. Bilo je dosta vetra, a on je došao igrajući taj stil još od Kvinsa, imao je taj momentum. Mislim da su ovakvi momenti pogodni za ljude koji igraju sa osnovne linije. Impresivno se adaptirao na travu, ali je dokazao da je najbolji igrač na svetu u ovom momentu. Zaslužio je da bude ovde gde jeste'', naglasio je Novak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke