Novak progovorio o kraju karijere!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 27.09.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Tenis neće biti isti od toga dana.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Novak Đoković je prošlog maja napunio 35 godina. Prvi grend slem Srbin je osvojio sada već davne 2008. godine na Australijan openu, a zatim naređao još 20 najvećih pehara u svetu tenisa, što ga čini drugim na večnoj listi iza Španca Rafaela Nadala koji ima jedan više.

Iako u poznim igračkim godinama jasno je da Đoković još uvek može da igra na najvišem nivou, a i sam teniser je potvrdio da još uvek ne razmišlja o povlačenju, umesto toga, Srbin je redukovao broj turnira u sezoni i fokusirao se na one najveće.

"U ovoj fazi karijere, ne želim trčati sa turnira na turnir, već da se fokusiram na ono najvažnije. Želim očuvati telo i imati dugu karijeru, na umu nemam godine i da li je to još jedna ili deset godina, kako god. Telo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim nastaviti dokle god se budem osećao dobro i dokle god mogu da se takmičim s mlađima, da budem jedan od kandidata za grend slem titule", rekao je Đoković.

Đoković se nije takmičio na zvaničnim turnirima još od jula kada je osvojio pehar na Vilmbdonu. Prošle nedelje učestvovao je na egzibicionalnom Lejver kupu, a ove će se zaigrati u Tel Avivu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke