Novak progovorio o poseti vaterpolistima i pozvao navijače u ''Pionir'': ''Možda poslednji put igram ovde...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net, RTS

Hoće li u Beogradu biti bolja atmosfera nego u Šangaju?

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je bio gost RTS-a, gde je govorio o brojnim aktuelnim i zanimljivim temama, a jedna od njih koja je izazvala veliku pažnju posle Olimpijskih igara u Parizu jeste njegova poseta vaterpolistima, posle koje su naši ''delfini'' igrali sve bolje i na kraju odbranili olimpijsko zlato.

''Situacija sa zlatnim vaterpolistima nije bila planirana. Ja nisam hteo o tome da govorim i ne želim da kažem šta smo pričali, ali kada sam došao, došao sam u trenutku kada su imali timski sastanak u ne baš najboljem raspoloženju. 

Počeli su da sumnjaju da li mogu, jer to su vaterpolisti, niko nikad kao oni, uvek su donosili zlato. Upravo sam o tome govorio sa njima, da ih razumem, svaka utakmica mora da bude pobeda, a ako nije, to je smak sveta. 

Delio sam svoja iskustva kada su me zamolili selektor i savez da uđem kod njih u prostoriju. Oni su bili iznenađeni, ja takođe. Imamo puno zajedničkih stvari koje nas povezuju, tako da uvek možemo da razgovaramo o nekim stvarima koje su iste ili slične. 

Ja sam samo delio svoje iskustvo, ne volim da dajem savete, pa ako se neko pronađe, drago mi je'', objasnio je Đoković.

Ovj intervju je dao uoči susreta između Srbije i Grčke u Dejvis kupu tokom predstojećeg vikenda, a igraće se u beogradskom ''Pioniru''. Pozvao je navijače da dođu u što većem broju, a posle Dejvis kupa očekuje ga i nastup u Šangaju, gde već vlada euforija zbog njegovog dolaska i karte su ''razgrabljene''.

"Nekoliko puta sam rekao da me motivišu gren slemovi i igranje za reprezentaciju. Svi ostali turniri služe kao priprema za reprezentativne nedelje i gren slevome. 

Drago mi je što mogu da budem na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, sa kojim sam osvojio Dejvis kup. Pored Olimpijskih igara i prvog Vimbldona to mi je najdraži trofej u karijeri. Pobeda u Dejvis kup meču donosi drugačiji osećaj nego bilo koja druga na pojedinačnim turnirima jer iza sebe imate selektora, saigrače i još ako igrate kod kuće, pred svojim navijačima, ne postoji lepši osećaj. 

Poslednji put sam igrao pred našom publikom pre sedam godina, takođe u Dejvis kupu. Pozivam ih da dođu, možda poslednji put igram ovde", izjavio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke