Novak protiv svih i svega

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 30.08.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Spremite se, polećemo!

@usopen/Twitter
@usopen/Twitter

Povezane vesti

Ovog ponedeljka startuje jedan od najstarijih turnira današnjice - US open. Sve oči biće uprte u Novaka Đokovića koji je glavni favorit za podizanje pehara u "velikoj jabuci".

Nakon neuspelog pokušaja da se domogne zlata na Olimpijskim igrama, Novak Đoković se fizički i mentalno pripremao za predstojeći turnir koji za njega ima istorijsku vrednost. Osvajanjem ovog takmičenja u kompleksu Flešing medouz parka u predgrađu Njujorka, Đoković može da postane prvi teniser ikada koji je osvojio sva četiri grend slema u kalendarskoj godini. Kako znamo u konkurenciji dama je to uspelo Štefi Graf 1988. godine.

Osim toga, Đoković će želeti da se osami na večnoj listi po broju grend slemova i na taj način pretekne Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Trenutno su sva trojica ujednačeni sa 20, a budući da Španac i Švajcarac ne nastupaju na US openu ove godine, ovo je jedinstvena prilika za Novaka.

Naravno, ostatak muškog žreba nastojaće da ga pokoleba u toj nameri, pa tako svoju šansu čekaju Danil Medvedev, Aleksander Zverev kao i Stefanos Cicipas. Veruje se da su njih trojica najozbiljniji Đokovićevi takmaci. Ne treba zaboraviti ni Matea Beretinija, sa kojim Novak može da se sastane najkasnije u četvrtfinalu, dok bi potencijalni susret sa Zverevom, koji ga je eliminisao u polufinalu Olimpijskih igara bio takođe u polufinalu.

Danil Medvedev je u drugoj polovini žreba, baš kao i Andrej Rubljov, Marin Čilić, Džon Izner, Stefanos Cicipas...

Svi znamo kako se prošlogodišnji turnir okončao za Novaka Đokovića - diskvalifikacijom. Pogodio je sudinicu lopticom i odlučeno je da bude diskvalifikovan sa turnira.

To je definitivno dodadna motivacija za svetskog broja jedan da uspe u svojoj nameri. 

Njegov prvi susret zakazan je za sredu posle ponoći, kada će za protivnika imati Helgera Runa sa kojim nikada pre nije ukrstio koplja. Ukoliko preskoči prvu prepreku, za rivala će imati boljeg iz duela Pedro Martinez - Džejms Dakvort.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke