Novak protutnjao u četvrtfinale Rima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.05.2021.
11:22
Izvor: Sportske.net

Kad Nole ''doda gas'', protivnik nema nikakve šanse.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu, pošto je danas lako i ubedljivo savladao 48. tenisera sveta Alehandra Davidoviča Fokinu rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Borba je trajala samo sat i deset minuta, pa je Novak danas imao znatno lakši posao nego u prethodnoj rundi, kada mu je i kiša pravila probleme protiv Tejlora Frica.

U četvrtfinalu će ga očekivati mnogo jači rival, to će biti bolji iz duela Beretini-Cicipas, ali ko god da bude s druge strane mreže, ako Đoković odigra na svom najvišem nivou, ne sumnjamo u novi trijumf.

Zanimljivo, današnji meč počeo je brejkom Davidoviča Fokine, ali Novak je odmah uzvratio i do kraja prvog seta prepustio mu je još samo jedan gem.

Od sredine prvog, do pred kraj drugog seta, Đoković je dobio devet gemova u nizu, imao je meč loptu i u narednom, ali 21-godišnji Španac je uspeo da izbegne ''nulu''. Ipak, više od toga nije mogao, naš teniser je u narednom gemu na svoj servis potvrdio trijumf u današnjem meču i plasman u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke