Novak se mučio, pa ubacio Hurkača u "mašinu"! Da vidimo Sinerovo poštenje...

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.11.2023.
16:46
Izvor: Sportske.net

Večeras sve zavisi od duela italijanskog tenisera sa Holgeom Runeom.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je poljskog tenisera Huberta Hurkača rezultatom 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:1) u okviru trećeg kola završnog masters turnira u Torinu.

Meč je trajao dva sata i pet minuta.

Novak će zbog izgubljenog seta morati da navija večeras za Janika Sinera koji mora da pobedi Holgera Runea kako bi Đoković prošao u polufinale.

Prvi set je bio nekako uobičajen kada se radi o ovoj dvojici tenisera, navikli smo da gledamo odlučujući gem posle 12 odigranih.

Hurkač nije imao dobar ritern, ali jeste odservirao 10 asova. Novak nije imao toliko dobar procenat ubačenog prvog servisa, ali je sve nadoknadio fantastičnim drugim i do taj brejka je osvojio čak 9 od 11 poena kada bi morao drugi put da servira.

Naravno, niti jedna jedina brejk lopta nije viđena, a u odlučujućem gemu Hurkač je nizao greške, i u pozicioniranju i prilikom udaraca, na svoj servis je tri puta grešio iz forhenda što je njemu prilično nesvojstveno.

Kao da je Poljak imao i psihičku barijeru u taj brejku, pa je Novak poveo sa 5:0, kasnije je lagano stigao do prvog seta.

Drugi set počeo je na veoma sličan način, s tim da se Hurkač na pravi način vratio posle izgubljenog taj-brejka u iznudio brejk u petom gemu.

Usledila je Đokovićeva nervoza, nekoliko promašenih udaraca omogućili su Hurkaču da lakše sačuva gemove na svom servisu, te na kraju i iskoristio prvu set-loptu kako bi izjednačio.

Od tog trenutka, bilo je jasno da će Novak zavisiti od ishoda večerašnjeg duela između Sinera i Runea, ali to nije obeshrabrilo prvi reket sveta.

Hurkač je upao u Đokovićevu "mašinu" koij je širokom lepezom različitih udarac tokom trećeg seta dominirao na terenu, svevši svoje iznuđene greške na svega jednu.

Presudan je bio četvrti gem kada je Srbin iskoristio drugu brejk-priliku, naredni brejk usledio je na sledećem servisu Hurkača, da bi nakon toga Đoković lako priveo posao kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke