Novak se razgoropadio i počistio Australijanca!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
16:38
Izvor: Sportske.net

E, tako se igra!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Sjajna igra Novaka Đokovića i ubedljiva pobeda u drugom kolu Vimbldonda.

Đoković je sa za tačno dva sata savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

Od samog starta meča naš teniser je pokazao ko će se pitati danas na Centralnom terenu. Novak je odmah oduzeo servis protivniku i ubrzo poveo sa 3:0. Kokinakis se upisao u narednom gemu, da bi naš as vezao tri gema i stigao do prvog seta.

Kokinakis je osvojio prvi gem u drugom setu, ali je već u narednom servis gemu dozvolio Đokoviću novi brejk i prednost u drugom setu, bilo je 2:1 za Srbina. Kod rezultata 5:3, Đoković je imao četiri brejk i set lopte, ali je Austrlijanac uspeo da ih spasi i prioduži neizvesnost, ali samo do narednog gema. Đoković je sjajno odservirao i poveo sa 2:0 u setovima.

Već na startu trećeg seta Đoković dolazi do novog brejka i praktično rešava pitanje pobednika. Uspeo je treći igrač sveta da napravi još jedan brejk u nastavku i dođe do velikih 5:1, a ubrzo i do trijumfa.

Za razliku od uvodnog meča protiv Korejca Kvona, Đoković je danas mnogo bolje servirao, a sjajnim riternima uspeo da neutrališe dobar početni udarac Australijanca, što mu je omogućilo puno brejk lopti, imao ih je čak osamnaest, od toga je 12 iskoristio Srbin.

Protivnik Đokoviću u trećoj rundi bće bolji iz meča Kecmanović - Tabilo u kojem se naš teniser nalazi pred pobedom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke