Novak se usred noći oglasio pred veliko finale!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.11.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Očigledno, nije bilo lako zaspati posle još jednog oborenog rekorda.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostaće na prvom mestu na ATP listi i na kraju ove sezone, bez obzira na rezultate u preostalim mečevima, a ono što je s tim u vezi posebno značajno je to da je Novaku to sedmi put u karijeri da sezonu završava kao vodeći na listi.

Time je Đoković postavio novi rekord, s obzirom da je dosadašnji držao Pit Sampras sa šest prvih mesta na kraju sezone. 

Presrećan i prezadovoljan zbog ostvarenog rezultata u Parizu, Đoković se noćas oglasio na društvenim  mrežama.

"Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još uvek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprineli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i Slava Rodu", napisao je Novak.

S obzirom na najnoviji Novakov rekord, današnje finale Mastersa u Parizu protiv Danila Medvedeva naizgled je palo u drugi plan, ali nema sumnje da će Nole učiniti sve da svoj najnoviji podvig začini i novom titulom, a ujedno se revanšira ruskom teniseru za bolan poraz u finalu US opena krajem leta.

Borba za trofej počinje u 15 časova, a u dosadašnjih devet okršaja Đokovića i Medvedeva, naš teniser je ostvario pet pobeda protiv ruskog tenisera.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke