Novak se vratio na tron, pa poručio: "Najveća pobeda u karijeri, sanjajte velike snove!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 29.01.2023.
13:22
Izvor: Sportske.net

Uzevši u obzir sve okolnosti, nije bilo nimalo lako.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije i 22. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu u Melburnu pobedio četvrtog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle tri seta, 6:3, 7:6, 7:6.

Đoković je pobedio posle dva sata i 56 minuta i osvojio 10. titulu u Melburnu i 22. grend slem trofej u karijeri i izjednačio se sa rekorderom Špancem Rafaelom Nadalom. Takođe, današnjim trijumfom Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste.

Nakon osvajanja trofeja, najbolji teniser sveta obratio se javnosti.

"Dobro veče svima. Prvo da kažem da sam dirnut rečima Stefanosa, hvala što si pun poštovanja. Na terenu smo rivali i želimo da pobedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznamo trud i znanje. Stefanose, ovo nije tvoj poslednji grend slem, imaš mnogo više vremena od mene, čestitam i tvom timu i porodici i znam koliko se trude da budeš bolji teniser i bolja osoba, jedan si od najinteresantnijih osoba na turu i najvećih profesionalaca", rekao je Cicipasu.

"Želeo bih da se osvrnem i na naše dve zemlje, Srbiju i Grčku. One nemaju tenisku tradiciju, nismo do sada imali ovako uspešne tenisere, pa je ovo i poruka svim mladim teniserima širom sveta. Sanjajte veliko, nemojte da dozvolite nikome da vam oduzme san, nebitno odakle ste. Mislim da detinjstvo u teškim okolnostima može samo da vas ojača, nemojte da vam niko oduzme vaš san. Zalivajte ga kao cveće, čak i ako postoji samo jedna osoba koja veruje u vaš san. Pronađite je i sanjajte, možete da uspete.

Ovo je bila velika avantura za moju porodicu i mene, ništa ne uzimam olako. Hvala porodici i stručnom štabu, ponekad tolerišete loše strane mog karaktera na i van terena i hvala vam na tome. Ne znam da li ćete mi ikada oprostiti šta vam radim svih ovih godina, ali moram da ponovim - ovo je pehar vaš koliko i moj i hvala vam na ljubavi i podršci", istakao je Novak.

On je priznao da je ovo bila njegova najveća pobeda u karijeri.

"Uzevši u obzir okolnosti, nisam igrao prošle godine, ovo je za mene najteži turnir do sada. Želim da zahvalim svim ljudima koji su me dočekali u Melburnu, postoji razlog zašto najbolji tenis igram u Australiji. Hvala Rodu Lejveru što je tu večeras. Pokušavam da uživam u trenutku, znam da mnogo pričam, ali samo moja porodica i tim zna šta smo sve prošli kroz ovih četiri, pet nedelja i ovo je sigurno najveća pobeda u mojoj karijeri uzevši u obzir sve okolnosti.

Želeo bih da zahvalim organizatorima, volonterima, sjajna organizacija svakog dana, hvala vam što se trudite da se osećamo kao kod kuće. Znam da je ove godine pao rekord u poseti, hvala vam što ste od ovoga napravili jedan od najvećih sportskih događaja, vidimo se sledeće godine", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke