Novak sporo startovao, a kad je ubrzao, Popirin više nije imao šanse!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2024.
22:35
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser svih vremena ide u osminu finala Vimbldona.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Korak po korak, Novak Đoković je sve bliži plasmanu u samu završnicu Vimbldona.

On je večeras posle tročasovne borbe savladao australijskog predstavnika Alekseja Popirina sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (7:3) i plasirao se u osminu finala gde će mu rival biti Danac Holger Rune. Danski teniser je za to vreme napravio veliki preokret protiv francuskog predstavnika Kventina Halisa i slavio sa 3:2, po setovima 1:6, 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:4), 6:1.

Nije počelo kako smo priželjkivali. Popirin je odlično servirao u prvom setu, i ne samo to, nego je u sedmom gemu uspeo da napravi brejk koji je i presudio u tom delu igre za 6:4 u korist Australijanca.

Novak je na kraju seta zatražio pauzu i uspeo je da se ''resetuje''. Brzo je u drugom setu stigao do brejka, poveo je sa 4:1 i tu prednost je zadržao do kraja seta, do konačnih 6:3.

Sličan razvoj događaja i u trećem setu, s tim što je Nole već u prvom gemu napravio brejk i zatim je bez većih problema održavao prednost.

Poveo je sa 2:1 u setovima, a kada je u četvrtom pri rezultatu 5:5 imao tri vezane brejk-lopte, izgledalo je da će vrlo brzo završiti posao, ali se Popirin nije predavao.

Uspeo je Australijanac da se izvuče iz teške situacije, doduše i Novak mu je pomogao jednom svojom velikom greškom i Popirin je poveo sa 6:5, uz ogromnu dozu samopouzdanja koju je tada dobio.

Ipak, Novak nakratko zaustavlja nalet rivala osvajanjem narednog gema, pa je četvrti set ušao u taj-brejk. Naš teniser je na vreme stigao do ''mini-brejka'', poveo je sa 3:2 i imao servis, a pred promenu strana osvojio još jedan poen za ''plus dva''.

Tu prednost je zatim i dodatno uvećao, stigao do četiri meč-lopte, posle čega uporni Popirin ipak nije mogao da se vrati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke