Novak sve bliži Indijan Velsu - Koji scenario ga ostavlja na prvom mestu?

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.03.2022.
10:25
Izvor: Sportske.net

Dani odluke su blizu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Američki senat izglasao je ukidanje vanredne situacije zbog virusa korona i ova vest mogla bi da bude dobra za Novaka Đokovića, ali i ostale nevakcinisane aktere koji planiraju da doputuju u Sjedinjene Američke Države na Indijan Vels.

U glasanju je pobedila struja koja je bila za ukidanje mera i to s jednim glasom viška (48:47). To znači da će mere u SAD biti popuštene, ali još je nepoznato da li će one uticati na dolazak srpskog tenisera u Indijan Vels.

Za sada se samo očekuje da bi nevakcinisane osobe mogle da uđu u zemlju sa validnim PCR testom ili dokazom o preležanom virusu u skorijem vremenu, ali tako nešto još nije potvrđeno.

U slučaju da Novak Đoković bude mogao da učestvuje na Indijan Velsu, on bi mogao da sačuva prvo mesto na ATP listi koje će preuzeti 14. marta kada Danil Medvedev bude izgubio 520 bodova koji će mu biti oduzeti na osnovu neodbranjene titule u Marseju osvojene prošle godine.  

Đoković bi u slučaju da zaigra u Kaliforniji imao sve stvari u svojim rukama budući da tamo nije nastupao prošle godine. Ukoliko bi ga eventualno osvojio, definitivno bi se vratio na tron bez obzira na to šta Medvedev uradi, ali postoji još nekoliko scenarija:

 - Medvedev ispada pre četvrtfinala
 - Medvedev ispada u četvrtfinalu, a Novak dolazi barem do drugog kola
 - Medvedev ispada u polufinalu, a Novak doseže barem do polufinala

Srpski teniser se nalazi na listi učesnika za predstojeći Indijan Vels koji je na programu od 10. do 20. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke