Novak u 1/4 finalu posle PET setova i 100 neiznuđenih grešaka!

Autor: Beta Beta
nedelja 24.01.2016.
10:16
Izvor: Beta

Prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije plasirao se u četvrtfinale uprkos tome što ga je Žil Simon dobrano namučio u današnjem okršaju. Novak Đoković je savladao Francuza posle borbe u pet setova.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas posle velike borbe savladao Francuza Žila Simona sa 6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa sedmim nosiocem Keijem Nišikorijem, koji je ranije danas pobedio Žo-Vilfreda Congu u tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Srbin je dobro počeo meč i već na prvom servisu rivala imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio.

Nakon osvojenog servis gema, prvi igrač sveta došao je do brejka u četvrtom gemu i poveo 3:1, ali je onda počeo da ređa neiznuđene greške, tako da je Simon uzvratio brejkom, a onda i izjednačio na svoj servis na 3:3.

Simon je potom imao četiri brejk lopte, ali je Đoković uspeo da odbrani svoj servis, a onda i da napravi brejk za vođstvo 5:3, da bi na svom servisu iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Novak Djokovic
Foto: Beta/AP Photo/Rafiq Maqbool

Srpski teniser nije uspeo da se nametne ni u drugom setu. Obojica tenisera čuvala su svoj servis, a Đoković je u trećem imao tri brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme protivniku servis.

Đoković je u devetom gemu imao čak šest brejk lopti, a u 11. još dve, ali nije uspeo da dođe do brejka. Osim toga, on je Simona "častio" neiznuđenim greškama, tako da je meč otišao u taj-brejk.

Simon je u taj-brejku napravio tri mini-brejka, a Đoković je mnogo grešio, tako da je Francuz dobio taj deo igre 7:1.

Prvi nosilac na turniru je treći set počeo dobro. Iskoristio je svoj servis, napravio je brejk, a onda je osvojio gem na svoj servis i poveo sa 3:0. Tada se očekivalo da će prvi teniser sveta konačno ući u svoj ritam, ali se to nije desilo.

Prvo je Simon osvojio svoj servis gem, a onda je napravio brejk sa nulom, da bi na svom servisu izjednačio na 3:3 u gemovima. Đoković se tada mučio na svom servisu, a Simon je bio siguran, ali je Srbin napravio novi brejk u 10. gemu i osvojio set.

Srpski reprezentativac i dalje nije ličio na sebe u četvrtom setu, pošto je u tom delu igre napravio i 70. neiznuđenu grešku. Simon je u prva dva servisa Đokovića imao pet brejk lopti, ali nije uspeo da oduzme servis rivalu.

Novak Djokovic
Foto: Beta/AP Photo/Vincent Thian

Đoković je imao samo jednu brejk šansu, u šestom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi. U devetom gemu Srbin je poveo sa 30:0 u poenima, ali je ponovo zaređao sa greškama, što je Francuz iskoristio i napravio prvi brejk u setu za vođstvo od 5:4. Simon je potom odbranio svoj servis i iskoristio je svoju četvrtu set loptu za izjednačenje u setovima 2:2.

U prva tri gema odlučujućeg seta teniseri su bili sigurni na svoj servis. Tako je počeo i četvrti, Simon je poveo sa 40:0, ali se Đoković tada "probudio", vezao je četiri poena i napravio brejk za prednost od 3:1.

Najbolji teniser sveta je potom osvojio dva gema, uz još jedan brejk, pa je u sedmom gemu petog seta servirao za meč. Međutim, Simon je posle novih grešaka Đokovića smanjio na 5:2.

Đoković je potom na servis Simona propustio dve meč lopte i priliku da konačno završi meč, ali je u devetom gemu iskoristio prvu i tako se plasirao u četvrfinale posle nešto više od četiri i po sata igre i čak 100 neiznuđenih grešaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Sunday, 24.01.2016
23:20

Neka je...u 3-4 godine mora i on imati los dan...bolje da ga je imao sad protiv Simona nego u polufinalu ili finalu...

avatar
kikor
Sunday, 24.01.2016
12:48

100 gresaka svaka cast majstore i tu si najbolji niko ti nista ne moze

avatar
ManUtdSrbija
Sunday, 24.01.2016
12:32

Uopste nije bio na svom nivou danas, bitna je pobeda! Nadam se da mec od 4 i po sati nece da utice na njegovu fizicku spremu, Nisikori moze to vrlo dobro da iskoristi. Napred Noleee brate nas!!!

avatar
mali mrav1
Sunday, 24.01.2016
12:15

Novace legendo, idemo daljeeeee

avatar
Nemanja Radulovic
Sunday, 24.01.2016
12:13

Kako uspeo da pobedi a 100 neiznudjenih gresaka? Dobro je proso

avatar
magister
Sunday, 24.01.2016
12:08

Nadam se da će svaki sledeći biti za makar nijansu lakši. Idemo Nole!

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 24.01.2016
13:46

Bogami, svaki sledeci bi morao da bude mnogo/znatno laksi od ovog...

avatar
Larion@
Sunday, 24.01.2016
12:03

Da budemo iskreni ovo je bila veoma losa partija Novaka.Nervozan jos od pocetka meca.Jeste da ga je Simon posteno namucio ali da je Nole bio na nivou ne bi pomoglo Simonu niti da je njegova strana terena bila duplo kraca. Jednostavno ne verujem u mogucnost da mu ovako ne ide u bilo kom narednom mecu

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 24.01.2016
11:50

Ma dobro i on je covek i moze da ima los dan....sta ste se svi okomili na njega.Vazno je sad pokazati karakter i izaci jos bolji u sledecem duelu.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 24.01.2016
11:21

Bas vam je dosta trebalo...