Novak u drugom kolu, zvižduci ili skandiranje?

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.09.2021.
07:20
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta dobio mladog Danca...

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Novak Đoković je započeo odbranu krune na US Openu pobedom protiv mladog Danca Holgera Runea. Kvalifikant nikada nije igrao protiv rivala iz top 10, bilo je treme u prvom setu, ali je u drugom uspeo da dobije taj brejk i okrene publiku na svoju stranu.

"Iskreno, ne znam šta su vikali, mislio sam da zvižde. Nije bila idealna atmosfera, ali imam dosta iskustva i znam kako da se nosim sa tim", rekao je Srbin nakon 6:1, 6:7, 6:2, 6:1, sve je trajalo dva sata i petnaest minuta na "Artur Eš" stadionu. Dancu je zbog grčeva ukazivana pomoć u trećem i četvrtom setu.

"Ovo nije bio moj najbolji nastup. Teško je pričati o trećem i četvrtom setu jer se Rune jedva kretao. Ja sam počeo sjajno, odigrao sam zaista dobro prvi set. Posle toga, ne znam, vodio sam sa 4:3 i servirao sam, sve je išlo dobro, ali sam izgubio prvi servis. Čestitam mu na borbi", rekao je Djoković koji je protivniku oduzeo osam puta servis, a dopustio je Dancu dva brejka.

Ni naredni meč ne bi trebalo da bude težak za najboljeg tenisera sveta, rival je Holanđanin Talon Grikspor, 112. na svetu, Đoković je dodao da ne zna ništa o protivniku, ali da će se svakako spremiti. Srbin pokušava da postane prvi čovek od Roda Lejvera i 1969. godine, Australijanac je tada kompletirao kalendarski Gren Slem. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke