Novak u polufinalu, ostaje na prvom mestu!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.05.2022.
23:39
Izvor: Sportske.net

Dvostruka pobeda našeg tenisera.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Novak Đoković nastavlja sa pobedama na Masters turniru u Rimu, i to bez izgubljenog seta.

Večeras je izborio plasman u polufinale trijumfom nad Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (7:1), posle dva sata i 10 minuta borbe. Ova pobeda mu je osigurala i ostanak na prvom mestu ATP liste i po završetku ovog turnira, odnosno do početka Rolan Garosa.

Ovo je bio prvi međusobni susret Đokovića sa mladim Kanađaninom koji je pružio vrlo dobar otpor, ali nije uspeo da napravi iznenađenje.

U prvom setu, ravnopravna borba vodila se u prvih sedam gemova, a onda Đoković pravi prvi brejk u ovom meču i dolazi do vođstva od 5:3. Imao je Nole priliku da na svoj servis završi posao u ovom setu, ali je Ože-Alijasim uspeo da se rezultatski vrati u igru i izjednači na 5:5.

To, ipak, nije poremetilo Đokovića koji lako dobija naredna dva gema i prvi set rezultatom 7:5.

Sličan razvoj događaja i početkom drugog seta, Kanađanin je odolevao do šestog gema, kada Nole dolazi do brejka prednosti i vođstva od 4:2.

Malo je nedostajalo da Ože-Alijasim uzvrati u narednom gemu, ali Đoković je izdržao pritisak i dobio taj gem za vođstvo od 5:2.

Želeo je naš teniser što pre da završi ovaj meč, izborio se za prvu meč-loptu u sledećem gemu, ali je nije iskoristio, pa je Kanađanin smanjio na 5:3. Đokovićeva prednost je i dalje bila velika, očekivalo se da će brzo da završi posao na svoj servis, međutim Feliks pravi brejk i prilazi na 5:4, a onda na svoj servis dolazi i do izjednačenja!

Posle tri uzastopno izgubljena gema, Novak konačno reaguje i lako dobija sledeći gem na svoj servis za vođstvo od 6:5, ali za razliku od prvog seta Ože-Alijasim uspeva da drugi set uvede u taj-brejk. Tamo je već Nole bio dominantan, dobio je taj-brejk sa 7:1 i plasirao se u polufinale.

Novak Đoković će se u polufinalu sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je danas bio bolji od Denisa Šapovalova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke