Novak vratio nadu Srbiji, odluka pada u dublu!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.11.2021.
20:32
Izvor: Sportske.net

Sad postaje dramatično.

Beta/Photo/Michael Probst
Beta/Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Posle startnog poraza Filipa Krajinovića u duelu sa Dominikom Kepferom, Novak Đoković je večeras doneo izjednačenje Srbiji u meču drugog kola turnira u Insbruku, a u okviru Dejvis kupa.

Jedan sat i 12 minuta igre trajao je drugi meč u kom je Đoković savladao 51. na ATP listi, Jan-Lenarda Štrufa sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:4.

Srbija je tako izjednačila na 1:1 u pobedama protiv Nemačke, a odluka o ukupnom pobedniku pašće večeras u dublu. Srpski tandem će najverovatnije činiti Đoković i Krajinović.

U duelu sa Štrufom počelo je idealno za Novaka. Prva dva gema dobio je bez ijednog izgubljenog poena i stekao brejk prednosti. Nada nemačkog tenisera u ovom setu potrajala je do sedmog gema kada je Đoković napravio i drugi brejk, poveo sa 5:2 i potom na svoj servis potvrdio osvajanje prvog seta sa 6:2.

Odlično je Đoković započeo i drugi set. Ponovo je već u prvom gemu stigao do brejka, doduše posle snažnijeg otpora rivala. Stečenu prednost Novak je uspešno održavao. Štruf se nije predavao, pokušavao je da uzvrati, ali do kraja meča nijednom nije uspeo da dođe ni do brejk lopte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke