Novaka posebno upozoravaju na njega

Autor: Sportske Net
ponedeljak 06.09.2021.
16:16
Izvor: Sportske.net

Bivši teniski as veruje da je Nemac najveća pretnja.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Bivši teniser i nekada prvi reket sveta Stefan Edberg, istakao je da prvi teniser sveta Novak Đoković, mora da obrati posebnu pažnju na Aleksandra Zvereva, koji mu je najveća pretnja na US Openu.

"Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih u istoriji tenisa, da je unikatan u svojoj generaciji, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Srbin ima veliku šansu da u istoriju uđe kao igrač sa najviše slemova, imajući u vidu i fizičke probleme Rodžera i Rafe. Svakako da je favorit da osvoji US Open i kalendarski Grend slem, ali moraće da se nosi sa mladim igračima, velikim talentima. Mislim da iznad svih Aleksander Zverev ima šanse, on ga je nedavno pobedio u Tokiju. Neće biti lako Noletu, čak iako je i dalje favorit broj jedan", rekao je Edberg za "Korijere delo Sport".

Federer i Nadal ne igraju na Otvorenom prvenstvu Ameriku zbog povreda, ali dvostruki osvajac Astralijan opena i Vimbldona očekuje da će se Švajcarac i Španac vratiti.  

"Njih dvojica, zajedno sa Noletom, dominiraju dugo. Naravno, Rodžer i Rafa sada imaju probleme fizičke prirode. Dolazi polako do smene generacija. Nadal neće igrati do kraja sezone, svi znamo probleme Federera koji ima 40 godina. Nadamo se da ćemo imati priliku da ih opet vidimo na terenu i da će igrati najbolji tenis. Bilo bi to zaista prelepo za sve ljubitelje tenisa", dodao je Edberg. 

Novak Đoković igra meč osmine finala večeras u jedan sat iza ponoći sa mladim Bruksbijem, koji je 99. na svetu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke