Novakov hod po ivici i veliki preokret za polufinale Vimbldona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.07.2022.
18:14
Izvor: Sportske.net

Podsetio je na preokrete iz prošle sezone.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Vimbldona, pošto je posle velikog preokreta savladao mladog Italijana Janika Sinera sa 3:2, po setovima 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2!

Njihova borba trajala je tri sata i 40 minuta, a Đoković sada čeka boljeg iz duela Kameron Nori - David Gofan. Prvi set u ovom meču dobio je Gofan.

Sve je danas moglo da bude rešeno mnogo ranije da Đoković nije imao veliki pad u svojoj igri od sredine prvog do kraja drugog seta.

On je sjajno započeo meč, poveo sa 4:1, imao brejk loptu za velikih 5:1 i praktično dobijen prvi set, ali nije iskoristio tu priliku i kao da ga je to potpuno poremetilo.

U narednom gemu je bukvalno poklonio brejk rivalu serijom grešaka i sve lošijim servisima. Siner je video svoju šansu, pogađao teške udarce, što mu je iz gema u gem podizalo samopouzdanje.

Novak je bio neprepoznatljiv, a Siner je uz još jedan brejk stigao do 7:5 u prvom setu. ''Slobodan pad'' u igri našeg tenisera nastavljen je i u drugom setu, gde praktično nije imao nikakvu šansu i Siner je za tili čas stigao do velikih 2:0 u setovima.

Novaku je ostalo da krene na sve ili ništa, daleko od toga da nije imao ovakvih situacija u karijeri, setimo se samo Rolan Garosa prošle sezone.

I baš kao i tada, Đoković je u treći set ušao kao potpuno drugi čovek, odnosno ''onaj pravi''. Poveo je sa 4:1 kao u prvom setu, ali ovoga puta nije dozvolio Sineru šansu za preokret.

I kako je meč odmicao, Novak je bivao sve sigurniji u svoje udarce, Siner je iz velikog naleta dospeo u potpuno podređeni položaj i bilo je jasno da Nole ovu priliku neće propustiti.

Pamtiće se ovaj meč i po sjajnom ljudskom gestu Novaka Đokovića kada je u finišu četvrtog seta prvi prišao Sineru koji je iskrenuo zglob, podigao ga sa zemlje i pružio podršku.

Jedan je Nole!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke