Novakov način, opet "oduzima noge" za polufinale Pariza!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.11.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Pobeda i plasman u polufinale!

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Pobeda Novaka Đokovića u Parizu u okviru četvrtfinala masters turnira, savladao je Holgera Runea posle duge i iscrpne borbe, prošlogodišnjeg pobednika, sa 2:1 u setovima, bilo je 7:5, 6:7 (3) i 6:4.

Na startu izuzetni servisi i jednog i drugog tenisera, niko nije bio ni blizu brejka, Novak i Holger su zaista blistali i bili ujednačeni. 

Možda najveću šansu je Novak imao pri rezultatu 5:4 kada je Rune servirao, tada je bilo 30:30, ali neiznuđena greška je bila ključ osvajanja novog gema za Danca. 

Mirisalo je da bi Novak mogao da napravi brejk, 12. gem prvog seta je počeo sa 0:15 za srpskog tenisera posle izuzetne razmene udaraca, a činjenica je i da mladi danski teniser nije imao dobar prvi servis u ovom gemu. Pritom, tu je bio i veliki pritisak, i onda set lopta za Novaka!

Usledila je nova greška na prvi servis, potom razmena koju Novak dobija za 1:0!

Nije drugi set počeo prema očekivanjima, Rune je napravio rani brejk jer je Novak slabije servirao, promašivao je prve servise i to ga je koštalo, ali je usledio pritisak na drugoj strani. Na 30:30 neverovatan Novakov ritern pod noge za brejk loptu, a onda posle razmene brejk za 2:2!

Nakon toga sigurnost i jednog i drugog na servisu, popravili su prvi servis što je bilo neophodno, a u osmom gemu je možda ličilo da bi Srbin mogao da napravi brejk posle 0:15, ali su usledile dve razmene koje je dobio Rune, pa je brzo bilo 4:4.

Najbolji teniser planete se ponovo susretao sa zvižducima i dešavale su se situacije kada je komunicirao sa publikom, i to posle 30:30 i poena koji je osvojio posle inicijative Runea. 

Osvojio je taj gem, potom u narednom fantastičan početak "pasing šotom", imao je meč-loptu kasnije, ali je Rune odigrao fenomenalno. Potrajao je gem, Danac je dobrim servisima uspeo da izjednači na 5:5. 

Naredni gem je dobio Novak uz male probleme, a Rune je u sledećem bio veoma agresivan i odveo je set u taj-brejk. 

Agresivno je Rune krenuo i u odlučujući gem drugog seta, poveo sa 3:0, igrao je kao u transu, a onda i Novakova dupla servis greška za 4:1. Poveo je Danac i sa 5:1, potom imao i četiri set lopte, bilo mu je sasvim dovoljno. 

Treći set je doneo brejk Novaka Đokovića već na startu, poveo je sa 2:1, odlični servisi su ga odveli i do 3:1, pobeda je već tada bila na vidiku, iako je bilo jasno da ima još dosta mučenja. Uglavnom, Rune nije izgledao ni blizu onog tenisera iz drugog seta, pa možeo reći da je Novak ponovo "oduzeo noge" protivniku, kako je to slikovito objašnjavao Endi Rodik. 

Sve što je trebalo jeste da osvaja gemove na svoj servis, upravo to se i desilo, pa je Novak stigao do polufinala!

De Minor ili Rubljov će mu biti protivnik u polufinalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke