Novakov odgovor svima koji su ga napadali, i zbog famoznog pisma, i zbog povrede!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
16:45
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Došlo je vreme da progovori i na ovu temu. Ali, sada sa peharom u rukama.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti


Ovaj tužni vikend, koji je protekao u znaku oproštaja od Đorđa Balaševića, jutros nam je ipak ulepšao Novak Đoković, svojim trijumfom na Australijan openu i osvajanjem 18. Gren Slem trofeja, od kojih je polovinu osvojio upravo u Melburnu.

Nole je za manje od dva sata igre savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2 i 6:2, a posle meča je najavio nešto duži odmor, što zbog napornih mečeva, što zbog povrede koja ga je mučila od duela sa Tejlorom Fricom.

Tokom turnira mnogi su ga napadali da je navodno ''lažirao'' povredu, a ti napadi nadovezali su se i na ono što se dešavalo uoči turnira, kada je australijska javnost, i ne samo australijska, ljutito reagovala na Đokovićevo pismo organizatorima turnira, u kom je želeo da pre svega pomogne slabije rangiranim teniserima da se bolje pripreme za turnir tokom strogih karantinskih uslova.

Danas je došlo vreme da im svima odgovori (Kirjos se ovde ne računa).

''Emotivno, ovo je bio jedan od najtežih turnira koje sam igrao, sa karantinom, sa medijima i pismom sugestija koje sam poslao. Lista i ideje ostalih tenisera su protumačene kao moj zahtev i odjednom, niotkuda, postajem persona non grata u ovoj zemlji... Bilo je teško, i ta povreda u meču sa Tejlorom, vidimo da je tu čitav rolerkoster, ali sam gledao da razmišljam samo o pozitivnim stvarima. Želeo sam da držim to u drugom planu i da ostanemo samo u tenisu.

Da, bilo je to istegnuće mišića, ljudi su sumnjali u to, sumnjali su da se ta povreda desila. Mogu da pustim doktore i fizioterapeute da to potvrde, ali to je svakako bilo teško jer nisam mogao da treniram između mečeva.

Ipak, imao sam vremena da odmaram, da se zalečim, provodio sam 10 sati na stolu radeći sve da se pripremim za naredni izazov. I eto, radilo je. Hvala mom fizioterapeutu. Svi smo različiti, možda je meni potrebno manje vremena da se zalečim i sa svim tim tabletama za bolove sam naučio dobre lekcije'', istakao je Đoković, a prenosi ''Telegraf''.

On je dodao i da će pre odlaska iz Melburna otići na još jednu kontrolu kod lekara, kako bi se dodatno utvrdilo stanje sa povredom, a kada je u pitanju današnje slavlje zbog trijumfa, Nole će dati sebi oduška.

''Samo kućna žurka. Rakija, da! Nemam rakiju, da li neko ima rakiju ovde?! Rakija je nešto poput kratko piće, ali nemamo to. Imam vino ili neko ovde ako bude imao rakiju i poslaću i vama ako budem imao'', poručio je Novak novinarima u Melburnu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke