Novakov preokret u Melburnu, u noćnom programu pao i Zverev!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 16.02.2021.
14:37
Izvor: Sportske.net

Meč je završen 40 minuta posle ponoći po australijskom vremenu.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:1 u setovima (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

I pored velikog broja neiznuđenih grešaka u prvom setu, Novak je imao šansu da ga osvoji nakon što je spasio set loptu Nemca, međutim posle 6:6 usledio je uzbudljiv taj-brejk.

Zverev je u njemu osvojio poen više na servis rivala u odnosu na Srbina i tako dobio taj-brejk sa 8:6.

Drugi set nam je doneo starog Novaka, najbolji teniser sveta je furiozno započeo sa dve brejk lopte i poveo sa 4:0, na kraju i osvojio set rezultatom 6:2 u gemovima.

U trećem, novi problemi za Đokovića, Zverev je poveo sa 3:0, zatim 4:1, ali je onda usledila maestralna partija srpskog tenisera koji je dobio čak pet uzastopnih gemova, od kojih su dva na servis protivnika kojeg je dobio 6:4.

Nije moglo bez uzbuđenja ni u četvrtom setu, Nemac je poveo sa 3:0 posle nešto slabije igre najboljeg tenisera sveta, međutim Đoković je brzo uspeo da izjednači na 3:3, kasnije i na 4:4.

Posle veoma atraktivnog poena Novak je stigao nadomak taj-brejka, Zverev je uspeo da se vrati, ali ne i da iskoristi set loptu. Tako se i stiglo se taj-brejka.

U njemu je bilo neizvesno sve do samog kraja, na 6:5 i servis rivala Novak je propustio prvu, ali ne i drugu meč loptu, pa je posle tri sata i 34 minuta savladao Zvereva i plasirao se u polufinale.

Meč je trajao duboko u noć po australijskom vremenu, 40 minuta posle ponoći.

Đoković će se u polufinalu turnira u Melburnu sastati sa Aslanom Karacevim koji je napravio iznenađenje i eliminisao Grigora Dimitrova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke