Novakova igra nerava - dve opcije za ulazak u Ameriku

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.03.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ostalo je još nekoliko dana.

 EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pomno prati situaciju oko dozvole za ulazak u SAD zbog predstojećeg turnira u Indijan Velsu, a činjenica da je uvršten na spisak učesnika i da je bio deo žreba ne menja mnogo toga.

Prošlo se skoro dva meseca od Novakove deportacije iz Melburna, opravdane time što nije vakcinisan na koronavirus, a uprkos tome što je epidemija zaraznom bolešću već nedeljama u drugom planu, pojedine mere za ulazak u zemlje ostale su na snazi.

Nakon što je dobio dozvolu od turnira i našao se u žrebu, Đoković sa da čeka odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u SAD koja se pita da li že moži da uđe ili ne.

Đoković je prošlog 9. marta postao rekorder po broju nedelja na prvom mestu, a godišnjicu velikog uspeha možda neće moći da proslavi na pravi način.

Ostaje da se vidi da li će rok biti probijen, mada će Đoković ishod prvog kola i ime rivala saznati tek u četvrtak uveče posle meča Tompsona i Gofana.

Najveću nadu polaže u tom da mu vlasti izdaju posebnu dozvolu namenjenu osobama od nacionalnog interesa.

Za tako nešto postoji mala nada, a zanimljivo je da odluku čeka i Žoao Sousa, koji je prva zamena za Novaka.

Turnir počinje u subotu 12. marta i trajaće do 20. istog meseca, a ukoliko ne dobije dozvolu ostaje mu nada da će proći bolji pred Majami koji se igra od 21. marta do 3. aprila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke