Novakova ispovest - Đoković o nikada ničemu sličnom doživljenom, razočaranju...

Autor: Nemanja Janošev
subota 06.11.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Bili su to teški momenti, ali Novak se sa njima suočavao konstantno tokom svoje karijere.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se suočavao sa ogromnim pritiskom jureći kalendarski slem ove godine.

Imao je priliku da ispiše svoje ime u nove stranice istorije ovog sporta, ali umor, prevelika želja i pritisak su ipak uradili svoje. Đoković nije uspeo da se domogne svog prvog zlata na Olimpijskim igrama, a kasnije ni US opena, sa kojim bi prigrlio sva četiri gren slema u godini. To nije uspelo nikome u muškoj konkurenciji još od 1969. godine i Roda Lejvera.

Ipak, Aleksander Zverev u Tokiju i Danil Medvedev u Njujorku bili su nezaobilazna prepreka za Novaka ovog puta, o čemu je on govorio za "Tennis Channel".

"Bio sam počastvovan što sam uopšte došao u situaciju da se borim za kalendarski slem. To se dešava možda jednom u 50 godina", započeo je Novak.

"Biti sposoban da osvojiš četiri gren slema, ne kalendarskog, ali svakako u nizu tokom 2015. i 2016. godine su mi pomogli da shvatim kako da se nosim sa tom situacijom iako je bilo pomalo drugačije. Ipak, bila je to količina pritiska sa kojom se nikada ranije u životu nisam susreo".

Potom se osvrnuo na finale US opena gde se susreo sa Danilom Medvedevom.

"Iskustvo koje sam sakupljao u poslednjih 10 godina definitivno je pomagalo da sve stvari držim na svom mestu u tim trenucima. Nažalost, u najvažnijem meču protiv Danila u finalu odigrao sam ispod svog nivoa. Ne želim da umanjim njegovu pobedu, to nema veze sa njegovom igrom. On je bio sjajan, odigrao fenomenalan turnir i zaslužio je da osvoji US open. Ipak, bio sam razočaran znajući da sam mogao bolje", kazao je prvi reket sveta i potom dodao:

"Ali, život ide dalje. Imam porodicu, dvoje predivne dece i bio sam u situaciji u kojoj sam želeo samo da gurnem tenis sa strane i posvetim se nekim drugim stvarima - provodeći vreme sa porodicom, posložiti misli, pronaći motivaciju, a onda krenuti ponovo", otkrio je on.

Đoković se posle 50 dana pauze vratio turnirima u Parizu, gde će se u borbi za finale danas od 14 sati sastati sa Humbertom Hurkačom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke