Novakova ispovest - šta je rekao sebi sa sedam godina?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 09.03.2021.
18:30
Izvor: Sportske.net

Srpski as poslao snažnu poruku.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se na popularnoj društvenoj mreži Instagram gde je sumirao neverovatan uspeh koji je doživeo ove nedelje obaranjem rekorda po broju uzastopnih nedelja na čelu ATP liste.

Đoković je u ponedeljak ušao u 311. nedelju na teniskom vrhu, što je proslavio sa navijačima u Beogradu, a dan kasnije je poslao emotivnu poruku u kojoj se vraća više od dve i po decenije unazad.

"Kada sam imao samo sedam godina usudio sam se da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće", rekao je Đoković

Posebno mu je bilo drago što je video da mnogi doživljavaju njegov uspeh kao svoj ističići da mu to predstavlja podtrek za dalji rad.

"Primam mnogo čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu", zaključio je Đoković.

Novak će posle pauze nakon osvajanja Australijan opena ponovo na teren krajem meseca kada ga očekuje masters u Majamiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke