Novak na vreme vratio svoje pravo lice za plasman u drugo kolo Rolan Garosa

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.05.2023.
16:18
Izvor: Sportske.net

Kovačević nije imao mnogo šansi.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Lagano je Novak počeo ovaj Rolan Garos, uspeo je bez većih problema da savlada Aleksandra Kovačevića, američkog tenisera srpskog porekla sa 3:0 u setovima, bilo je 6:3, 6:2 i 7:6 (1).

Polako je Novak podizao nivo igre kako je meč tekao, a prvu šansu za brejk iskoristio je u šestom gemu kada je poveo sa 4:2 i to posle druge brejk lopte, pošto najbolji ikada nije iskoristio takvu šansu u četvrtom gemu.

Rutinski je sve to potvrdio Novak, a onda u drugom setu još lakši posao. 

Novak je sa dva brejka osvojio set, a zanimljiva činjenica glasi da u prva dva seta Amerikanac nijednom nije uspeo da stigne do dva poena na Novakov servis u bilo kom gemu. 

Ipak, probio je led i to u drugom gemu trećeg seta, posle startnoj brejka Novaka Đokovića, Kovačević je uspeo da stigne do 0:40 na Novakov servis, ali zahvaljujući greškama srpskog tenisera. Naravno, Novak se probudio na vreme i nije sebi dozvolio bilo kakvo opuštanje. 

Vetar je u trećem setu pravio probleme serverima, pa smo videli i malo haotičniji set. Novak je imao brejk viška, potom ga izbubio za buđenje i publike, Kovačević je konačno igrao opuštenije, ali je Novak vrlo brzo utišavao publiku jer je vratio brejk, osvojio naredni gem i poveo sa 5:3. 

Vratio je Kovačević blagu neizvesnost, ali je Novak u narednom gemu svojim servisom mogao da završi susret. Iako su svi očekivali da se to dogodi - nije. Novak je imao "zgrčenu" ruku, jedva je dolazio do poena i Kovačević je vezao tri gema za ulazak u taj-brejk. 

Tamo je Đoković na najbolji način otvorio taj deo igre, a zatim vratio lice koje ga je krasilo tokom najvećeg dela meča i Kovačević više nije imao nikakve šanse.

Naredni protivnik našeg najboljeg tenisera je Marton Fučovič iz Mađarske. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke