Novakova šansa za istoriju

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.06.2021.
14:36
Izvor: Sportske.net

Prilika kakvu Novak ne želi da propusti.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković najveći je favorit za osvajanje ovogodišnjeg Vimbldona.

Odustajanjem Rafaela Nadala, šanse Novaka Đokovića da po šesti put karijeri osvoji Vimbldon jesu znatno veće. Bio je najbolji svetski teniser favorit i pre saopštenja Španca. Bukmejkeri su ga ubedljivo postavili na prvo mesto pretendenata za titulu, a daleko iza nalaze se Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Rodžer Federer.

No, Rafino saopštenje u kojem navodi da neće biti deo ovogodišnjeg Vimbldona, kao ni Olimpijskih igara su vest godine u svetskom tenisu, a Novaku pružaju šansu za istoriju. Španac je priznao da nije dovoljno spreman i u želji da što duže bude deo ovog sporta mora da sluša svoje telo.

Federer je rešio da se povuče sa Rolan Garosa i to u osmini finala kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon, gde će, nesumnjivo, ostaviti sve ne bi li ga osvojio, ali Švajcarac nije impresionirao u uvertiri u Haleu. Naprotiv, eliminisan je u drugoj rundi od mlađanog Feliksa Ože-Alijasima i to pošto je osvojio prvi set.

Dakle, Švajcarac će blago poljuljan doći u London u cilju da osvoji svoju 21. grend slem titulu i pokuša da pokoleba Novaka koji bi u slučaju da trijumfuje na travi Vimbldona po šesti put, došao do 20. grend slema i stao rame uz rame sa Rodžerom i Rafom u ovoj kategoriji. Potom bi bilo pitanje trenutka kada bi se "GOAT diskusija" okončala.

Kako smo već naveli, Federer nije glavni rival Đokoviću na Vimbldonu. Tu je i Medvedev koji se dobro snalazi na travi, ali to kao prvi nosilac u Haleu nije pokazao pošto je eliminisan već u prvom kolu od Jana-Lenarda Štrufa sa 2:0. 

Stefanos Cicipas je odustao od Halea iz ličnih razloga, a budući da je nekoliko trenutaka uoči finala Rolan Garosa saznao za smrt bake, pretpostavka je da ga je upravo to navelo na odluku. Želeće titulu na Vimbldonu, želeće osvetu, ali najbolji rezultat mu je četvrta runda 2018. godine što nije ohrabrujuće. Tada je imao tek 19 godina, napredovao je, a ujedno je i odrastao na travnatoj podlozi. Mogao bi da bude pretnja za Novaka i ovog puta. 

Naravno, sve će umnogome zavisiti od žreba koji je na programu 25. juna, ali Novak ima priliku za istoriju i nije se libio da pokaže koliko želi da se njegovo ime zlatnim slovima upiše u knjige tenisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke