Novakovi rivali, ko pretenduje na tron?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 27.06.2022.
09:55
Izvor: Sportske.net

Novak je favorit, a svega par igrača može da mu parira na Vimbldonu.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

 Novak Đoković je definitivno favorit kada se radi o turnirima na travi, jasno je da podiže formu i da bi trebalo da vodi glavnu reč u svetskom tenisu nakon psihički napornog početka sezone kada je bio izbačen iz Australije, ali i kada mu nije bilo dozvoljeno da učestvuje na američkoj turneji, mislimo pre svega na turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Na šljaci je bio sasvim solidan ako imamo u vidu da je propustio veliki deo sezone, osvojio je Rim, četvrtfinale Rolan Garosa i čini se, vreme je za grend slem na njemu omiljenoj podlozi i na mestu gde je šest puta podizao trofej namenjen pobedniku Vimbldona.

Ko bi mogao da poremeti planove Novaku Đokoviću?

Danila Medvedeva nema, iako je popravio igru na travi, a čak i da je tu, ne bi bio prevelika pretnja na travi. Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas nisu vrhunski igrači na travnatim podlogama, baš kao i Andrej Rubljov. Kasper Rud nikako nije igrač za ovu podlogu, osmina finala za njega je veliki uspeh. Alkaraz takođe nije toliko uspešan na travi, makar ne još uvek.

Ko onda preti?

Rafael Nadal

Rafael Nadal je čovek koji juri da osvoji sve ove godine, iako ima povredu stopala, učestvovaće na turniru i kao i do sada, najjači je kada svi mislimo da će ispasti u ranoj fazi zbog povrede. Da li igra psihičke igre sa svojim protivnicima ili je medicina dostigla veoma visok nivo da sa štaka pređe direktno na teren, ostavljamo vama da procenite.

Ne samo to, osvajao je Vimbldon i to dva puta, doduše, ne u poslednjih 11 godina. Ipak, dva polufinala u poslednja dva učešća (2018. i 2019. godine) dovoljno govore da može daleko i ovoga puta.

Mateo Beretini

Fantastičan je na travi, daleko bolji nego na ostalim podlogama. Prošle sezone je igrao finale i uzeo je Novaku jedan set, sada se vratio posle povrede i počeo da ređa fantastične rezultate jer je osvojio Štutgart pobedivši Endija Mareja u finalu, a potom je osvojio i Kvins savladavši našeg Filipa Krajinovića.

Jedino je imao problema protiv Kudle koji je takođe odličan igrač na travi.

Sazreo je, smatra da je vreme da napravi veliki rezultat, ima 26 godina i ovogodišnji Vimbldon je verovatno najbolja prilika koju će imati u skorijoj budućnosti.

Feliks Ože-Alijasim

Kanađanin je neko ko raste iz godine u godinu i igrač koga je upravo Novak pre par godina predstavio kao igrača koji itekako ima potencijal da bude svetski broj 1 jednog dana. Videlo se da može da igra protiv najjačih svetskih tenisera, ali nikako i on da napravi taj korak ka velikom trofeju.

Vimbldon mu je šansa, mogao bi da bude veliko iznenađenje.

Od ostalih tenisera nikada ne treba zaboraviti dobre servere poput Marina Čilića koji je uspeo da stigne i do polufinala Rolan Garosa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke