Novi detalji o slučaju "Novak", Australijanci se igrali "gluvih telefona"!?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.01.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Veoma neozbiljno za jednu uređenju državu.

 EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Novak Đoković će svoju odbranu pred viktorijanskim Federalnim sudom započeti u nedelju tačno u ponoć po srpskom vremenu.

On će izneti sopstvene dokaze koji ukazuju na to da je dobio dozvolu vlasti iz Australije nakon što je dobio izuzeće što su odobrile i dve medicinske komisije.

Sada su otkriveni novi detalji, federalni zvaničnici su rekli Teniskoj asocijaciji Australije da je viktorijanska vlada ta koja odlučuje o izuzecima o vakcinaciji, te da su federalci odbili da provere sva dokumenta unapred što je moglo da spreči nepovoljan razvoj situacije po Novaka.

Vlada Viktorije i TS Australije dali su najboljem teniseru sveta dozvolu da učestvuje na Australijan openu, ali je to blokirala federalna vlada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pismima navela da je najbolje da teniski savez kontaktira sa saveznom državom Viktorijom ranije kako bi se "izbegli problemi".

Javnost je na uvid dobila i pisma ministra zdravlja Grega Hanta koji eksplicitno navodi da ljudima koji su preležali koronavirus neće biti odobreno izuzeće, ali je Bret Saton, viktorijanski izvršni medicinski službenik, potvrdio teniskoj federaciji Australije da to oni ipak mogu imati izuzeće.

Taj odgovor stigao je 2. decembra, dakle sasvim dovoljno vremena da federalci pregledaju medicinska dokumenta, što su oni odbili

Ministarstvo je nakon svega tražilo od sudije Kelija da odloži slučaj za sredu, ali je taj zahtev ministarke Karen Endrjuz odbijen.

Komunikacijski krah, Srbi bi rekli "dva čoveka, tri stranke", izgleda da ni Australija nije izuzetak...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke