Novi preokret Novaka Đokovića!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.06.2021.
18:38
Izvor: Sportske.net

Prvi meč najboljeg tenisera sveta posle trijumfa na Rolan Garosu.

 Marko Djokovic/Starsportphoto ©
Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kao što znate, Novak Đoković se ovih dana priprema na Majorki za turnir na Vimbldonu, a danas je nastupio u prvom kolu dublova, zajedno sa Špancem Karlosom Gomez-Ererom protiv našeg Nikole Ćaćića i Tomislava Brkića iz BiH.

Meč je bio veoma zanimljiv, na kraju i dramatičan, a završen je pobedom Đokovića i Gomez-Erere rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 13:11.

Računajući i poslednja dva meča u singlu, protiv Nadala i Cicipasa na Rolan Garosu, ovo je Đokoviću treća uzastopna pobeda posle preokreta.

Današnji meč trajao je sat i 38 minuta. Prvi set je odlučen brejkom Ćaćića i Brkića u poslednjem, dvanaestom gemu, a Đoković i Gomez-Erera su uzvratili već na startu drugog seta svojim brejkom koji su uspeli da održe do kraja ovog seta, za izjednačenje na 1:1.

Treći, taj-brejk set bio je veoma uzbudjiv, izgledalo je da će srpsko-španski tandem lakše doći do pobede kada su poveli sa 6:3, ali su Ćaćić i Brkić uspeli da izjednače. Igralo sec potom na razliku, na kraju 13:11 za Đokovića i Gomez-Ereru.

Oni će se u drugom kolu, odnosno u četvrtfinalu sastati sa prvim nosiocima na turniru, Granoljersom i Sebaljosom.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke