Novinar CNN-a u Beogradu tražio odgovore od člana Kriznog štaba o ''slučaju Novak''

Autor: Darko Mitrović
petak 14.01.2022.
19:22
Izvor: Beta

Bio je prilično uporan.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je dokument izdat od nadležnih organa, po kojem je teniser Novak Đoković 16. decembra bio pozitivan na korona virus "apsolutno validan", kao i da "ne postoji kazna" ako je posle toga prekršio obaveznu samoizolaciju učestvujući na javnom dogadjaju.

Gojković je, odgovarajući na pitanje novinara američke televizije CNN "da se identifikacioni broj na testu" Đokovića ne poklapa sa rezultatima testova na korona virus od 16. decembra, već od 26. decembra prošle godine, rekao da je dokument "apsolutno ispravan".

"Novak Đoković je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove u Srbiji da je bio pozitivan na korona virus. Nakon pojavljivanja dokumentacije koja je objavljena putem društvenih mreža mi smo analizirali taj dokument, i on je apsolutno validan, izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije", rekao je Gojković na konferenciji za novinare koja je održana nakon sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa.

Gojković je rekao da je Đokoviću informacija da je pozitivan na korona virus poslata putem imejla, "nakon očitavanja, u toku tog dana u kasnim večernjim satima".

Na pitanje novinara CNN kakva je kazna predviđena zbog kršenja karantina nakon obaveštenja da je pozitivan na korona virus, budući da je Đoković 18. decembra učestvovao na javnom dogadjaju, Gojković je odgovorio da "u ovom trenutku ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu, vezano za prekršaj koji je napravio".

"Ukoliko je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije koja mu je naložena od strane nadležnog organa, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju", kazao je Gojković i dodao da je osoba sa takvim prekršajem mogla biti uhapšena samo tokom vanrednog stanja.

Gojković je na pitanje - da li smatra da je odluka Novaka Đokovića da se ne vakciniše protiv korona virusa potsticaj za one koji ne žele da se vakcinišu, odgovorio da se "duboko ne slaže" sa Đokovićevom odlukom da se ne vakciniše, ali da "brani njegovu slobodnu volju" da to ne želi.

"Poruka Vlade Srbije je da se svi gradjani Srbije i sveta vakcinišu. To je tekovina 21. veka i tekovina nauke. Živimo u slobodnom društvu i prihvatamo sve moguće različitosti da neko ne želi iz bilo kog razloga da se vakciniše", rekao je Gojković.

On je dodao da mu je "žao što se Novak (Đoković) nije vakcinisao" jer bi to podstako mnoge da se vakcinišu protiv korona virusa. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.