Novo nipodaštavanje Đokovića - Englezi pišu o Novakovoj "sramoti" u Tokiju?!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 11.08.2021.
09:12
Izvor: Sportske.net

Po čemu je tako?

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Engleski mediji, konkretno "Dejli Mejl", rešio je da se pozabavi odlukom Novaka Đokovića da ne učestvuje na mastersu u Sinsinatiju.

Pod naslovom "Đoković traži tajm-aut: Prvi teniser sveta se pridružuje Federeru i Nadalu na zagrevanju za US open kako bi se oporavio od mizerije na Olimpijskim igrama", jasno je da autor teksta Majk Dikson želi, poput mnogih, da u negativnom kontekstu prenese sasvim običnu i logičnu reakciju svetskog broja jedan.

Navedeno je da je Đokovićeva odluka povećala neizvesnost koja se nadvila nad tenisom budući da pred US open nećemo gledati ni Rafala Nadala, a ni Rodžera Federera iz sličnih razloga, Đokovićev neuspeh na Olimpijskim igrama, gde je eliminisan u polufinalu od Aleksandera Zvereva - okarekterisan je kao sraman.

Svakako, očekivali smo svi da će Novak moći do zlata, posebno jer je igrao impresivno na Olimpijskim igrama do susreta sa nemačkim teniserom, ali šta je to tačno bilo sramno u pomenutom porazu? 

Nakon citata Novakovog saopštenja gde sprski igrač ističe razloge povlačenja sa turnira u Sinsinatiju, autor, bez potrebe i van konteksta upotrebljava "... rekao je Đoković, koji je u svojoj neuspeloj kampanji u singlu izlive besa lečio bacanjem reketa.

Da, Đoković je jedini koji je u istoriji tenisa bacao i lomio svoj reket. Zbog toga bi morao da se stidi očigledno... U negativnom kontekstu unutar ovog teksta, ne može se videti oslikavanje Rafe Nadala i Rodžera Federera, koji su spomenuti u njegovom nastavku.

Iako je Rafael Nadal izgubio na samom startu turnira u Vašingtonu, to nije spomenuto, već samo da je nastupao, dok je od javnog značaja informacija da je Rodžer Federer napunio 40 godina. Tu je autor znao da poštuje novinarske principe... A onda je krenuo "fajnal tač". 

"Još jedan intrigantan aspekt US opena jeste da, za razliku od prethodnih grend slemova, igrači koji su vakcinisani mogu imati prednost. Nadal i Federer su javno izjavili da su vakcinisani, dok je Đoković snažno istakao da je skeptičan povodom vakcinacije, te je odbio da kaže koji je njegov status", navodi autor teksta Dikson osvrćući se da će oni koji nisu vakcinisani imati drugačiji tretman u predgrađu Njujorka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 11.08.2021
22:17

C c c, zamislite kad bi neko ovaj i slične tekstove prenosio svojoj javnosti, kao što to kod nas radi 90% tabloidne štampe. Na primer: napisao nešto novinar DJ (potpisan iznad članka), a oni donesu naslov *SRBI NIPODAŠTAVAJU...*, napiše drugi - ide naslov "ZAPAD MRZI ĐOKOVIĆA*. Unapred se ograđujem od zlih Engleza, Nemaca, Francuza, Amerikanaca i ostalih, ukoliko budu poistovećivali pojedince sa SRBIMA, ne učestvujem ni u ovom poistovećivanju niti u bilo kom drugom. To besomučno raspirivanje mržnje i to prema narodima - jesu nacistički metodi. Mogu samo da pitam: ko vam dade pero u ruke? (kao kad pitaju vozača koji se u saobraćaju ponaša kao slon u staklarskoj radnji *Ko ti dade dozvolu?*

avatar
Matrix
Wednesday, 11.08.2021
16:52

Da imaju svoje tenisere pisali bi i njima, ovako pisu o nasem teniseru, najboljem ikada