Obradović: ''Novak je u sjajnoj formi!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net, informer.rs

A na vidiku je i novi Đokovićev trener.

EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Povezane vesti

Pre nego što je otputovao u Monte Karlo, gde će od 7. aprila nastupiti na tamošnjem turniru, najbolji teniser sveta Novak Đoković je trenirao u Beogradu, a te treninge je pratio i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

Iz onoga što je video, Obradović je optimista po pitanju Đokovićevih mogućnosti u narednom periodu.

''Gledao sam Noletove treninge na Košutnjaku. Novak je u sjajnoj formi, dobro ga služi kondicija. Verujem da će tako biti u Monte Karlo i da se to može krunisati trofejom. Šta god ljudi govorili, po meni je Novak ispred Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Dobro su se pokazali na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, ali daleko od toga da se mogu smatrati za favorite kada su pitanju okšaji s Đokovićem. On je, ipak, još ispred njih'', izjavio je Obradović za ''Informer''.

Novak je odnedavno bez trenera, pošto je odlučio da okonča saradnju sa Goranom Ivaniševićem, ali za sada mu pomaže Nenad Zimonjić. Obradović smatra da bi upravo Zimonjić bio najbolji izbor za novog Đokovićevog trenera.

''Kao što je Novak rekao, došlo je do zasićenja u njihovom odnosu trener-igrač. Nema tu mnogo priče, jednostavno je došao kraj. To su normalne stvari, svi sportisti to rade. Nekada je potrebna promena, a Novak je to uradio u pravo vreme, pred jako bitne izazove. Mnogo turnira su Goran i on osvojili zajedno. Ivanišević je bio jako bitan za Đokovićevu karijeru, ipak sada je momenat za nešto drugačije. Nole je u karijeri osvojio 24 grend slema, dosta trenera je bilo prored njega, on zna šta radi'', smatra Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke