Odlično funkcioniše tandem Đoković-Beretini, Nole vodi Evropu ka pobedi!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Dupla pobeda našeg tenisera u večerašnjem programu Lejver kupa.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Dok Novak Đoković nije izašao na teren, rezultat u dvoboju Evrope i Tima sveta bio je izjednačen, 4:4, a onda je Nole ubedljivo savladao Amerikanca Tijafoa (6:1, 6:3), da bi samo dvadesetak minuta kasnije zaigraio i u dublu i u tandemu sa Mateom Beretinijem ostvario novu pobedu.

Đoković i Beretini nisu bili favoriti protiv Džeka Soka i Aleksa de Minora, ali su pokazali da odlično funkcionišu kao tandem i na kraju su trijumfovali sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:2.

Podsetimo, danas je svaka pobeda donosila dva boda, pa je posle ova dva meča Evropa od 4:4 stigla do vođstva rezultatom 8:4. U nedelju se završava Lejver kup, a pobede će biti još vrednije, jer će donositi po tri boda. Pobednik će biti onaj tim koji prvi dođe do ukupno 13 osvojenih poena.

Baš kako je počeo meč u singlu,, Đoković je i u dublu sa Beretinijem odmah stigao do brejka prednosti, ali su Sok i De Minor uspeli kasnije da izjednače na 5:5. To je dalo dodatni impuls srpsko-italijanskom tandemu koji dobijaju naredna dva gema i osvajaju prvi set.

U drugom setu više nije bilo velike dileme posle novog brejka Đokovića i Beretinija, ovog puta nisu dozvolili rivalima da se vrate u igru i rutinski su priveli meč kraju.

-


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke