Oglasilo se australijsko ministarstvo u vezi Novaka, hoće li ikada više nastupiti na AO?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 10.01.2022.
12:22
Izvor: Sportske.net

Stigla je u međuvremenu i informacija da je konferencija za medije porodice najboljeg tenisera sveta pomerena na 14 sati.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Čekajući odluku o statusu Novaka Đokovića u Australiji, stigla je informacija iz nadležnog Ministarstva za migraciju Vlade Australije.

U zvaničnom saopštenju PR službe, navedeno je da ministar Aleks Hok još uvek nije doneo konačnu odluku.

"Posle današnje odluke suda možemo da obavestimo javnost da ministar za migraciju i dalje ima diskreciono pravo da Novaku Đokoviću poništi vizu na osnovu člana 133C(3) Zakona o migraciji. Ministar i dalje nije doneo odluku po ovom pitanju zbog čega je proces i dalje otvoren", stoji u saopštenju.

Prema navodima iz Australije, rok od četiri sata ne važi jer bi to bio slučaj samo ukoliko bi Đoković bio ponovo odveden na razgovor.

Takođe, eventualna deportacija Novaka Đokovića neće automatski značiti zabranu ulaska u Australiju u naredne tri godine pošto država ima diskreciono pravo da ga pusti naredne godine.

Stigla je i informacija da je najavljena konferencija za medije porodice Novaka Đokovića odložena za 14 sati zbog odložene odluke vlasti u Australiji.

Situaciju možete ispratiti uživo na našem blogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke