Oglasio se Medvedev: ''Nemam pojma šta je pošteno...''

Autor: Darko Mitrović
subota 08.10.2022.
19:50
Izvor: Sportske.net

Ruski teniser objasnio razloge svoje šokantne odluke.

EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Povezane vesti


Danil Medvedev i Novak Đoković su danas igrali sjajan meč u polufinalu turnira u Astani, vodila se velika borba, a posle dva odigrana seta rezultat je bio 1:1.

Medvedev je prvi set dobio sa 6:4, a Novak je do izjednačenja došao posle uzbudljivog taj-brejka u drugom setu.

I onda, kada su se očekivala još veća uzbuđenja na terenu Medvedev je šokirao i Đokovića i sve gledaoce odlukom da odmah po završetku drugog seta preda ovaj meč. Novak je u svojoj prvoj izjavi posle meča otkrio šta mu je ruski teniser rekao na mreži, a Medvedev je kasnije to i sam potvrdio u razgovoru sa novinarima.

''Ovo je drugi put u mom životu da ovako predam meč zbog istegnutog mišića. Ovde, tokom drugog poena taj-brejka imao sam pomalo čudan osećaj u butnom mišiću. Prvo sam pomislio da je možda grč, a nakon poena sam rekao: `Ne, verovatno nije grč.'

U daljem toku taj-brejka osetio sam da mogu da odigram pet, ili možda još 10 poena, ali to je to. Ako odigram još jedan set... mogao bih to da uradim, ali verovatno bih mogao i da propustim pola godine umesto jednog meseca'', objasnio je Medvedev.

On je sjajno igrao na ovom turniru, nije izgubio ni set do polufinala, a i danas je bio vrlo blizu pobede nad Đokovićem.

''Zapravo nemam pojma šta je pošteno. Da sam pobedio, ne bih igrao u finalu. Razmišljao sam kao, 'OK, samo pokušavam da pogodim neke udarce'. Ako uspem da pobedim, pa ne mogu ništa da uradim, povući ću se. Ako izgubim, čestitam Novaku, i dalje je u odličnoj formi. Neka mu je sa srećom u finalu'', zaključio je najbolji ruski teniser.

Novak Đoković će se za titulu sutra boriti protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke