Oglasio se Nadal, umoran je...

Autor: Boris Jovanović
subota 15.01.2022.
07:56
Izvor: Sportske.net

Kako Španac vidi celu situaciju...

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Đoković je u pritvoru, čeka odluku suda, čitava stvar se pretvorila u maltretiranje najboljeg igrača sveta koji, prema rečima australijskih vlasti predstavlja rizik po zdravlje ove države. Ne u smislu bolesti, već ohrabrivanja stava protiv vakcinacije, iako on nikada nije podržao antivax pokret.

Jasno da je problem nastao jer Đoković nije vakcinisan, ali to je bio njegov izbor. Sve što je Australija trebalo da uradi je da zabrani nevakcinisanima da ulaze u zemlju. Ali, Novak je dobio medicinsko izuzeće i sada je, bez ikakve sumnje žrtva političkih odluka i osluškivanja pulsa javnog mnjenja.

Većina njegovih kolega deli stav Australijanaca, makar oni koji su se oglašavali, a Rafael Nadal je rekao da je čitava stvar već zamorna.

"Umoran sam od situacije, jer niko ne priča o sportu, sve što se dešava oko Đokovića je zasenilo ono zbog čega smo ovde. Mislim da treba da pričamo o tenisu, niko nije iznad ovog turnira. Biće sjajan Australijan Open, sa njim ili bez njega", smatra Nadal.

Ema Radukanu šampionka US Opena smatra da je čitava stvar prilično uticala na ostale igrače.

Ostaje da Novak sačeka odluku, u slučaju da ona bude negativna, odnosno da sud ne promeni odluku o poništavanju vize, najbolji teniser na svetu se suočava sa trogodišnjom zabranom dolaska u Australiju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke