Oglasio se prvi čovek Australijan open, čija je krivica Novak Đoković?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.01.2022.
09:34
Izvor: Sportske.net

Nije delovao ubedljivo...

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Povodom situacije sa Novakom Đokovićem, oglasio se i prvi čovek Australijan opena Kreg Tajli.

On je gostovajući u emisiji "9News Melbourne" izneo sopstveno mišljenje navodeći da za aktuelne probleme nije kriv - niko.

"Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo.

Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svako ko dolazi ovde mora da bude odgovoran, zato smo doneli odluku o vakcinaciji. Tokom US Opena je 50% tenisera bilo vakcinisano, sada je 97%, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobijali zahteve kako da dođu igrači i dobiju to. Sve nformacije i sve što smo znali rekli smo igračima i znali su koji su uslovi da dođu u Australiju. Koje su vakcine u pitanju koje prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Viktorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači da prođu kroz dva panela", kazao je Tajli.

Na pitanje da li bi voleo da Novak zaigra na Australijan openu, nije imao dilemu.

"Voleo bih da ga vidim ovde i da igra".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke