Ohrabrujuća vest - Novak ide na US open?

Autor: Mladen Heleta
utorak 31.01.2023.
16:50
Izvor: Sportske.net

Amerikanci ukidaju vanredno stanje 11. maja.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Novak Đoković izvesno neće moći da nastupi na predstojećim ATP mastersima iz serije 1000 u Indijan Velsu i Majamiju, ali mu drastično rastu šanse da zaigra na US Openu, poslednjem grend slem turniru u sezoni.

Naime, administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena, saopštila je da će 11. maja ukinuti vanredno stanje proglašeno zbog epidemije virusa kovid -19.

Pretpostavlja se da će ukidanjem vanrednog stanja prestati i obaveza vakcinacije za svakog ko želi da uđe u Sjedinjene Američke Države.

To bi trebalo da znači da će u SAD bez ikakvih ograničenja moći da uđu i nevakcinisani pojedinci, poput najboljeg tenisera sveta Đokovića.

Ukoliko se 11. maja realizuje ova najava, onda Đoković ne bi trebalo da ima problema oko nastupa na US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra ove godine.

Novak je do sada tri puta osvojio US open, prošle sezone zbog gore pomenutog vanrednog stanja nije igrao, a pehar je podigao mladi Španac Karlos Alkaraz, kog je Srbin juče zamenio na prvom mestu ATP liste.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke