Olga spremna za Kanađanke: "Mi smo šampionskog kova!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 13.04.2021.
18:50
Izvor: Sportske.net, Beta

Srbija će 16. i 17 aprila u Kraljevu biti domaćin selekciji Kanade u meču za plasman u plej-of Svetske grupe Bili Džin King kupa.

BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/DS
BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je danas, pred meč Bili Džin King kupa protiv Kanade, da veruje da njen tim može da se izbori sa tim teškim zadatkom, kao i da će biti maksimalno spremna za predstojeće mečeve.

"Verujem u naš tim, verujem da možemo da se izborimo sa ovim zadatkom koji jeste težak, koji jeste izazov, ali mi smo tvrd orah i mi to možemo, mi smo šampionskog kova", rekla je Danilović, prenosi Teniski savez Srbije.

Srbija će 16. i 17 aprila u Kraljevu biti domaćin selekciji Kanade u meču za plasman u plej-of Svetske grupe Bili Džin King kupa.

"Oduvek sam imala taj san, želju da u Srbiji, pred domaćom publikom igram za kako se to do ove godine zvalo Fed kup, sada po novom Bili Džin King kup", rekla je Danilović.

Srpskoj teniserki to će biti prvi meč za reprezentaciju na domaćem terenu.

"Debitovala sam za nacionalni seniorski tim u Talinu u zonskom takmičenju 2018. i iz godine u godinu nikako da se kockice poklope i da izadjemo iz zone u viši rang gde bi dobili šansu da budemo domaćin. Konačno smo uspeli da do toga dodjemo, ali onda je nastupila korona koja je izmenila živote iz korena, pa i ovaj naš posao", rekla je Danilović.

"Ništa više nije isto, osim tenisa na terenu, tu ili jesi ili nisi lav", dodala je ona.

Danilović je rekla i da je srećna što je tim ponovo na okupu, kao i da svi imaju isti cilj, a to je pobeda nad Kanadom.

"Radujem se svemu što nam ovi dani donose, 'mehur' nas neće uspavati, neće nam oduzeti snagu i izbaciti nas iz ritma", rekla je Danilović koja se nalazi na 162. mestu WTA liste, a najbolji plasman u karijeri bio joj je 96. mesto.

Ona je dodala da se nalazi u uzlaznoj formi, kao i da radi na tome da rezultati budu svakim turnirom sve bolji.

"Nakon dva dana treninga u Kraljevu mogu reći da je nivo igre i forme još jači i bolji, verujem da ću biti maksimalno spremna za bilo koju Kanadjanku koja će nam izaći na crtu", rekla je 20-godišnja Danilović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke