Ovo je pravi Novak - Đoković kao furija do trećeg kola Rolan Garosa

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.05.2024.
17:53
Izvor: Sportske.net

Španac je pružio otpor samo na početku.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je u tri seta (6:4, 6:1, 6:2) savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu nakon dva sata i 10 minuta igre.

Nakon što je na kraj izašao sa Francuzem Erberom, Novak je spram sebe imao Karbaljesa Baenu protiv kojeg je imao nešto manje problema.

Međutim, kako je krenulo, nije izgledalo da će biti tako. Novaku je bilo neophodno malo vremena da uđe u ritam, pa je tako odmah izgubio gem na svoj servis, da bi ga u narednom vratio i to sa 'nulom'. Pritiskao je za novi brejk, a on je došao tek u 10. gemu kada je iskoristio svoju prvu brejk i set loptu.

Od tog momenta se 'otčepilo'. Novak je kontrolisao dešavanja, odlično servirao i dominirao prilikom drugog servisa. Znatno više vinera videli smo od najboljeg tenisera sveta, ritern je takođe radio odlično i Đoković je sebi trasirao put ka trijumfu, dok je Karbaljes Baena tek povremeno uspevao da podigne publiku ponekim 'ludim' potezima poput neverovatnog vraćanja lopte u smiraj drugog seta.

Odmah na startu trećeg seta, Novak je upisao brejk i od tog momenta se više nikakva dilema nije postavljala. Španac je jako teško dolazio do poena, Đoković je bio odličan sa osnovne linije, te je mogao da bez ikakve drame krene u pripremu za nastavak turnira.

Đoković se u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela Monfils - Muzeti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke