Perfektni Đoković počistio Medvedeva za DEVETI trofej na AO!!!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.02.2021.
11:40
Izvor: Sportske.net

Fenomenalni Đoković, bravo Novače!

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Novak Đoković je kralj Australijan opena po deveti put, pošto je danas u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Đoković je do svog 18. gren slem trofeja došao posle nešto manje od dva sata igre, posle još jedne nestvarne partije.

Novak je furiozno startovao, poveo je 1:0 na svoj servis, a onda je odigrao perfektan drugi gem, pametno je vraćao i terao Medvedeva na greške i iskoristio drugu brejk loptu za prvi brejk - 2:0.

Usledio je još jedan perfektni gem, nije Medvedevu prepustio nijedan poen, nikad brži gem za 3:0. 

Ipak, Medvedev se vrato u meč, uspeo je da vrati brejk i da izjednači i tako je bilo do odlučujućeg 12. gema, a onda je Đoković u ključnom trenutku napravio brejk - 7:5 i poveo u setovima.

Prvi set je bio fenomenalan, a drugi je počeo još luđe - Medvedev je  uzeo odmah brejk, ali je Novak uzvratio nikad jače - sa četiri gema u nizu!

Uzeo je dva vezana brejka neverovatnim potezima, Medvedev je srljao i išao iz greške u grešku, pošto je mnogo više rizikovao. 

Posle dva brejka, Novak je odlično servirao, prepustio Medvedevu jedan poen za ogromnih 4:1. 

Posle četiri izgubljena gema, Medvedev se vratio uobičajenim receptom - odličnim servama i bez prepuštenog poena u gemu koji je trajao samo 40 sekundi - 4:2. 

Međutim, Đoković je vezao nova dva sjajna gema, naterao je Medvedeva da slomi reket, a potom i da napravi niz grešaka na svoj servis za 6:2 i 2:0 u setovima.

Nemilosrdni Novak Đoković je potpuno izbezumio Medvedeva u trećem setu, najpre se  vratio na svoj servis spasivši dve brejk lopte, a potom je Rus izgubio svoj servis gem greškama - duplom servis i neiznuđenim usled sjajnih ritern udaraca.

Đoković je poveo 2:0, potom je odigrao perfektan gem za 3:0 i tada je bilo jasno da Medvedev nema snage za povratak. 

Rus je osvojio prvi gem na svoju servu, Novak je uzvratio za 4:1, nije dozvolio nikakvo iznenađenje kao u prvom setu kada je dozvolio Medvedevu da se vrati posle 3:0. 

Nakon što  je Medvedev ostao u meču na svoj servis (4:2), Novak je odigrao još jedan magičan gem, gađao je  linije, izludeo Medvedeva i stigao na korak od titule - 5:2. Posebno je bio neverovatan odlučujući poen pri rezultatu 40:30, kada je Medvedev pogodio mrežu, a Đoković proslavio poen pokazujući na svoju glavu kao znak bezgranične mentalne snage.

Medvedev je  servirao za ostanak u meču, napravio je dve greške, Novak je imao 0:30 i potom meč loptu na 30:40 i koristi prvu za trofej! 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke