Pliškovoj trofej u Brizbejnu, Gerges osvojila Oklend

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.01.2019.
11:53
Izvor: Sportske.net

Češka teniserka Karolina Pliškova i Nemica Julija Gerges osvojile su danas turnire u Brizbejnu i Oklendu.

Epa/Darren England
Epa/Darren England

Povezane vesti

Jedan gem delio je Karolinu Pliškovu od poraza u finalu turnira u Brizbejnu, ali je Čehinja na kraju uspela da osvoji drugi trofej na ovom turniru.

Pliškova je u finalu savladala Ukrajinku Lesiju Curenko posle preokreta sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:2) u meču koji je trajao dva sata i 11 minuta.

Nekadašnja prva teniserka sveta imala je set zaostatka i gubila 5:3 u drugom setu. Dva poena delila su Ukrajinku od titule, ali je onda usledio veliki preokret Pliškove koja vezuje trinaest uzastopnih poena i osvaja drugi set.

Čehinja je napravila niz od 5 dobijenih gemova, a zatim je Lesija Curenko zatražila medicinski tajm-aut zbog povrede skočnog zgloba.

Bilo je jasno da Curenko neće imati snage da se vrati u meč, Pliškova je stigla do osam vezanih gemova i time praktično rešila pitanje pobednika.

Karolina Pliškova postala je tek druga teniserka na svetu kojoj je pošlo za rukom da osvoji dve titule na turniru u Brizbejnu nakon što je prešao na Premijer nivo. Pre nje isto je učinila samo Serena Vilijams.

Trijumfom u Brizbejnu Karolina Pliškova je ponovo postala najbolje rangirana češka teniserka, pošto je preskočila Petru Kvitovu na WTA rang listi.


Nemica Julija Gerges opravdala je ulogu favorita u finalu turnira u Oklendu i pobedom nad Kanađankom Bjankom Andresku 2:1 (2:6, 7:5, 6:1) postala prva igračica kojoj je pošlo za rukom da odbrani titulu u Oklendu u poslednjih 15 godina.

Bjanka Andresku živela je bajku u prethodnih nekoliko dana, pošto je najpre prošla kvalifikacije, a zatim dogurala sve do finala turnira.

Činilo se i danas da će Kanađanka napraviti veliko izneađenje i da će joj poći za rukom da postane prva teniserka posle 32 godine koja je stigla do titule krenuvši iz kvalifikacija.

Andresku je drugi set ispustila u jedanaestom gemu, kada je Gerges napravila brejk i time je praktično počeo brodolom osamnaestogodišnje igračice.

Julija Gerges je serijom 9:1 u gemovima rešila meč u svoju korist i postala tek treća igračica koja je odbranila trofej u Oklendu, prva u poslednjih 15 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke