Pobedio Novaka, pa objasnio recept: "Ljudi, ja sam odrastao gledajući Đokovića!"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.04.2022.
08:16
Izvor: Sportske.net

Jasno je da svi protiv Novaka imaju motiv više.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Poseban je osećaj kada pobedite najboljeg na svetu u bilo čemu, a o tome je govorio i Alehandro Davidovič Fokina, jedan od najmlađih tenisera u top 50 na ATP turu. 

On je slavio protiv Novaka Đokovića na turniru u Monte Karlu u okviru drugog kola sa 3:6, 7:6 (7:5) i 1:6.

"Ovo je veoma poseban osećaj. Mislim, ja sam odrastao gledajući Noleta! Bio sam njegov veliki fan, gledao svaki njegov meč, svaki teniski turnir na kome je bio. I sad, pobediti ga, ovde u Monte Karlu, pred punim tribinama i to dok je on najbolji na svetu... ma, uživao sam u svakom trenutku", rekao je španski teniser. 

Očigledno da je psihički veoma jak teniser jer bi većina poklekla posle izgubljenog drugog seta protiv Novaka Đokovića. 

"Znate, znao sam da Đoković nije igrao dugo i da baš iz tog razloga nema samopouzdanja kakvo ga inače krasi. Zato sam krenuo od prvog poena vrlo agresivno. Da li sam izgubio ritam posle one povrede (u finišu drugog seta)? Ne, nisam! Kada sam tu deonicu izgubio, jeste mi bilo teško, u psihološkom smislu, ali ja radim dosta na tome da se vratim u meč kakav god da je ishod. Da budem spreman za teniski rat bilo da izgubim prvi ili drugi set", rekao je Davidovič Fokina. 

Srbija je ostala samo sa jednim teniserom u Monte Karlu, to je Laslo Đere koji će danas igrati protiv Lorenca Sanoga, a kvota na pobedu srpskog tenisera koji je u odličnoj formi je 2,24 u AdmiralBet kladionici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke