Počinje US Open - Lajović otvara, Nina zatavara dan, u međuvremenu Cicipas i Marej

Autor: Sportske Net
ponedeljak 30.08.2021.
12:18
Izvor: Sportske.net

Očekuje nas prilično zanimljiv prvi dan na US Openu.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Danas počinje poslednji grend slem sezone i još jedan veliki izazov igrače belog sporta. 

Na teren će prvog dana Otvorenog prvenstva Amerike šestoro srpskih predstavnika. 

Prvog ćemo gledati Dušana Lajovića, koji će se suočiti Benoom Perom od 17 sati. Iako je Dušan u krizi, a Francuz je favorit, nikad se ne zna i turbulencije na ovom meču se očekuju. 

Ivana Jorović će na teren oko 20:15 časova, a njena protivnica je Marija Kamila Osorio Serano, koja ima samo 17 godina i dobroj je formi. 

Nešto kasnije, Olga Danilović, koja je bila uspešna u kvalifikacijama, igraće protiv Alisije Park, čak 473. teniserkom sveta, koja je dobila specijalnu pozivnicu.

Od 21:30 Miomir Kecmanović suočiće se sa Arturom Rinderknehom, koji je osvojio svoju prvu ATP titulu ove sezone. U isto vreme će Filip Krajinović snage odmeriti sa Gvidom Peljom, 84. na svetu.

Dan će zatvoriti u ranim jutarnjim časovima, oko 1 posle ponoći, Nina Stojanović. Naša najbolje rangirana teniserka nije imala sreće sa žrebom, pa će se sastati sa drugom teniserkom sveta Arianom Sabalenkom. 

U međuvremenu, gledaćemo vrlo zanimljiv duel, neočekivan za prvo kolo grend slema. Sastaju se Stefanos Cicipas i Endi Marej. Treći teniser sveta i šampion US Opena iz 2021. odmriće snage oko 19 sati. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke